Komēdija "Klīnika"

Līga Jančauska, 23.12.2015., 09:53

Teātra klubs-restorāns "Austrumu robeža" piedāvā Ivara Šterna groteskās komēdijas "Klīnika" pirmizrādi 2016. gada 6. janvārī pulksten 19.00.

"Klīnika"2016. gada 6. janvārī teātra klubā "Austrumu robeža" pirmizrādi piedzīvos Ivara Šterna komēdija par varu "Klīnika". Lugu iestudējis režisors Viesturs Roziņš, kuram šī ir pirmā sadarbība ar Ivaru Šternu un "Austrumu robežu".

Režisors Viesturs Roziņš "Klīniku" raksturo kā groteski psihotisku varas ekranizāciju: "Izrāde vēsta par varu un to, kā tā manipulē ar cilvēkiem. Luga ataino situāciju valstī, kas būvēta uz politiķu izklaidēm un vieglprātīgu lēmumu pieņemšanu. Cik viegli un nevērīgi tie, kuru rokās ir vara, lemj par citu dzīvēm, un cik neaizsargāts un mazs ir cilvēks varas pārstāvju priekšā."

Lugas darbība risinās slimnīcā un spilgti ataino arī medicīnu kā vienu no nenovērtētajām nozarēm valstī. Galvenā varoņa dzīvē realitāte mijas ar halucinācijām un atšķirt tās vienu no otras kļūst gandrīz neiespējami. Ar viņa bezatbildības sekām nākas sadzīvot ikvienam, kas neatrodas varas augšgalā. Ierindas cilvēks meklē savu ceļu, kā izdzīvot šajā situācijā, ļaujoties instinktam – vadīt vai pakļauties.

Katrs mēs gribam būt priekšnieks, taču ne vienmēr mums tas sanāk. Bet vai laime slēpjas varā? Vai par naudu var nopirkt visu? Un, ko darīt, ja tik ļoti gribas iegūt paaugstinājumu, bet vienīgais, ar ko to vari nopirkt, ir krūtis?

Komēdijas autora un aktiera Ivara Šterna ilggadējā sadarbība ar "Austrumu robežu" izvērtusies vairākos lieliskos un skatītāju iemīļotos teātra uzvedumos. Ieskaitot jauno komēdiju "Klīnika", šobrīd "Austrumu robežas" repertuārā skatītājiem tiek piedāvātas jau piecas izklaidējošas izrādes ("Vīramāte", "Jubileja", "Citādie latvieši" un "Patiesā privāta dzīve"), kuru autors ir Šterns.

"Klīnikas" aktieru kolektīvā, līdzās "Austrumu robežas" apmeklētāju iemīļotajiem aktieriem – Zanei Burnickai un Ivaram Šternam, lieliski iejutušies arī Sarmīte Rubule ("Dailes teātris") un Ivars Kļavinskis ("Latvijas Nacionālais teātris").

Biļetes: "Biļešu Paradīzes" kasēs – EUR 16, "Austrumu robežā" – EUR 14, kā arī internetā: www.bilesuparadize.lv/events/perf/10590.

Turpmākās izrādes:

  • 7. janvārī plkst. 19.00;
  • 18. janvārī plkst. 19.00;
  • 2. februārī plkst. 19.00;
  • 9. februārī plkst. 19.00;
  • 29. februārī plkst. 19.00.

Aicinām sekot līdzi "Austrumu robežas" aktivitātēm www.facebook.com/AustrumuRobezha.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


Teātra izrādes

[ pievienot informāciju ]


Warning: include(/app/hc.lv/inc/boxes/events.php): Failed to open stream: No such file or directory in /app/core/boxes/show_theatre.php on line 3

Warning: include(/app/hc.lv/inc/boxes/events.php): Failed to open stream: No such file or directory in /app/core/boxes/show_theatre.php on line 3

Warning: include(): Failed opening '/app/hc.lv/inc/boxes/events.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /app/core/boxes/show_theatre.php on line 3
ienāktreģistrēties