Tikšanās ar Valdi Celmu izstādē "Latviskās dvēseles raksti"

Kristīne Lipenite, 17.08.2015., 16:46

Ceturtdien, 20. augustā plkst. 17.00 Rīgas mākslas telpā būs atkārtota iespēja tikties ar izstādes "Latviskās dvēseles raksti" satura koncepta autoru, mākslinieku Valdi Celmu sarunā "Latvju rakstu un zīmju filosofija".

Valdis Celms izstādes "Latviskās dvēseles raksti" atklāšanā. Foto Reinis OliņšTikšanās laikā būs iespēja iepazīties ar izstādes saturisko koncepciju, izsekot latviskā pasaules uzskata veidošanās principiem, zīmēm, rakstiem un to pielietošanas iespējām mūsdienās, īpaši pievēršot uzmanību to idejiskai nozīmei un filosofijai.

Latviešu tautas tērpiem un Dziesmu un deju svētku tradīcijai veltītā izstāde "Latviskās dvēseles raksti" Rīgas mākslas telpā apskatāma līdz 23. augustam.

Izstādi "Latviskās dvēseles raksti" rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs. Projekta vadītāja Linda Rubena, mākslinieks Jurģis Krāsons, satura koncepta autori – Valdis Celms un Toms Skābardis. Ekspozīcijas tapšanā palīdzējuši Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Madonas Novadpētniecības un mākslas muzejs, Tukuma muzejs, Latvijas Banka un Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Izstāde ir iekļauta Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā, kuras pamatvērtības ir laikmetīgums, unikalitāte un izcilība. Šajā ekspozīcijā atklājas arī viena no programmas tematiskajām līnijām – Dziesmu un deju svētku tradīcija.

Ieeja uz pasākumu ar 50% atlaidi no biļetes kopējās cenas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

Robertunsab

Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa


ienāktreģistrēties