Latviešu sapņa zenīts

Barbara Goba, 22.10.2015., 09:45

Izstādē "Saules pasaulei pa Saulei" Jūrmalas mākslinieku namā apvienojušās divas Latvijā labi zināmas mākslinieces: Agnese Bule un Baiba Cihovska.

"Saules pasaulei pa Saulei" A. Bules radītā "Latviešu sapņa" jau labi pazīstamie elementi, piemēram, latvietis, koks, ieguvuši divkārt jaunu veidolu, proti, tie gan izkārtojušies bezgalīgās mandalās, galvu reibinoši pārsteidzot jau mākslinieku nama gaitenī, gan izmantoti B. Cihovskas radīto tērpu un to piederumu rotāšanai.

A. Bules jau otro gadu desmitu talantīgi veidotais un pastāvīgi bagātinātais mākslas projekts "Latviešu sapnis" šajā izstādē pārliecinoši uzlādē skatītāja iztēli ar inovatīviem grafiskā dizaina risinājumiem, kas rosina prātu vēl ilgi pēc izstādes apmeklējuma.

Aplūkojamas ne tikai ekskluzīvas garās melnās vakarkleitas ar "Latviešu sapņa" mandalu ornamentiem, bet arī pavisam ikdienišķai lietošanai paredzēti multifunkcionāli (priekšauts, galdauts, atsevišķa kabata telefonam, kā arī kartupeļu maiss) priekšauti dažādās krāsu tonalitātēs, eksponēts arī zābaku pāris un pat dīvāna pārklājs. Pie ieejas zālē novietotais modistes spogulis tā vien aicina piemērīt kādu no tērpiem vai netērpiem, kā tērpu aksesuāri pieteikti izstādes papildnosaukumā.

Īpaši jāatzīmē "Latviešu sapņa" stilistikā radītais produkta paraugs galda segai jeb vaskadrānai, kas tikko ieguvis Atzinības balvu Latvijas dizaineru savienības organizētajā profesionālajā konkursā "Gada balva dizainā 2015" tematiskajā sadaļā "Lai ripo!". A. Bule ir augsti novērtēta grafiskā dizaina jomā jau 2010. gadā – saņēmusi Gada balvu par piezīmju kladēm "Latviešu sapnis".

Galdauta paraugi apskatāmi divos krāsu variantos: koši zaļā vai melnā ar baltu. Izveidojot apļveida centrētu kompozīciju ar opārta iezīmēm no "Latviešu sapņa" zīmju klāsta ņemtā koka ar latviešiem, radīts oriģināls un tajā pašā laikā viegli praktiski lietojams izstrādājums.

Izstādes aizklāšana un tikšanās ar izstādes autorēm notiks 24. oktobrī plkst. 15.00.

Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās no plkst. 12.00–19.00, sestdienās no plkst. 12.00–16.00. Svētdienas, pirmdienas – brīvdienas. Ieeja bez maksas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties