Izstāde "Stikla tilts"

Agnese Bule, 01.07.2015., 07:57

1. jūlijā plkst. 18.00 Jūrmalas Mākslinieku nama izstāžu zālē tiks atklāta Latvijas un Zviedrijas starptautiskā projekta noslēguma stikla mākslas izstāde "Stikla tilts", kurā būs skatāmi abu šo valstu mākslinieku stikla projekti autordarbi, kas radīti šī starptautiskā mākslas projekta ietvaros.

"Stikla tilts: Jūrmala – Limmared 2015" ir starptautisks mākslas apmaiņas projekts, kura iniciatori ir ne tikai Zviedrijas vēstniecība, Tranemo komūna, Zviedru institūts, Sverige-Lettland Nätverk un Glasets Hus Limmared, bet arī Jūrmalas pilsētas profesionālie stikla mākslinieki, "Dunovglass" karstā stikla studija, biedrība "RAD-DAR" un Jūrmalas Mākslinieku nams.

Šis 2015. gadā iecerētais projekts ir jau otrais šāda veida starpvalstu kultūras sadarbības notikums. Pirmo reizi pēc Zviedrijas puses ielūguma tas notika 2013. gadā rudenī kā Latvijas kultūras dienu pasākums, kur Latvijas stikla māksliniekus pārstāvēja Jūrmalas karstā stikla studija "Dunovglass".

Izstāde "Stikla tilts"

Šogad interaktīvais stikla muzejs Glasets Hus (Zviedrija), karstā stikla studija "Dunovglass" (Latvija) un mākslinieki ir izrādījuši interesi par sadarbības iespējām kultūras jomā Jūrmalā, uzaicinot Jūrmalas profesionālos stikla māksliniekus piedalīties kopējā stikla mākslas projektā, kurš ilgs vairāk nekā pusgadu. Kopējā projekta (no 23.03.2015.–31.11.2015.) ietvaros ir paredzēti vairāki kopīgi pasākumi un radošais darbs abās valstīs.

Martā un aprīlī Jūrmalas stikla studijā "Dunovglass" viesojās zviedru stikla mākslinieki un meistari Jeanette Lannartsdotter, Anna-Linda Gabriel, stikla pūtēji Bevan Taka, Julie Shirani Kausland, Johanna Söderberg un Malin Tehagen, kuri strādāja un veidoja savus autordarbus kopā ar Jūrmalas māksliniekiem Ievu Strazdiņu, Egli Kartanaiti-Dunovsku, Juri Dunovski, kā arī meistaru Aleksandru Logvinu. Aprīļa beigās Jūrmalas mākslinieki brauca radoši darboties Glasets Hus Limmared stikla studijā. Mākslinieki tur dalījās ar savu darba pieredzi, tradīcijām un jaunām stikla mākslas koncepcijām.

Izstāde "Stikla tilts"

Projekta laikā tika izdomāti un realizēti vairāk nekā 40 stikla projekti autordarbi. Vairāki no viņiem būs eksponēti Jūrmalas Mākslinieku namā, kā arī rudenī Zviedrijā, Glasets Hus stikla muzejā Limmaredā.

Izstādē būs redzams, cik dažāda ir katra mākslinieka pieeja stiklam kā materiālam, kā katrs mākslinieks transformē savas idejas un domas un cik individuāli ir sanākuši stikla objekti – no plastiskām dabas formām, līdz grafiskām un minimālām formām. Stikls ne vienmēr padodas viegli, šeit svarīga koncentrācija, tehnoloģiskās zināšanas un katra soļa pārdomāšana.

Izstāde "Stikla tilts"


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties