Izstāde "No ģimenes ģimenei"

Anete Agneta Krišjanova, 04.12.2015., 14:04

No 2015. gada 8. līdz 18. decembrim Lielajā ģildē būs aplūkojama Ukrainas bērnu radošo darbnīcu "No ģimenes ģimenei" norišu fotogrāfiju izstāde.

"No ģimenes ģimenei"Darbnīcās piedalījās Ukrainas karadarbībā cietušo ģimeņu bērni, un tās organizēja Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) studenti sadarbībā ar biedrību "Alianse Latvija bez bāreņiem". Ukrainas bērnu, viesģimeņu, biedrības "Alianse Latvija bez bāreņiem" un Ukrainas vēstniecības Latvijā vēstnieka Jevgenija Perebijnija tikšanās un kopīgā ekspozīcijas aplūkošana notiks 8. decembrī plkst. 18.00.

Ekspozīcijā būs apkūkojamas lielformāta fotogrāfijas, kurās iemūžinātas radošās darbnīcas, kas oktobrī norisinājās Latvijas Mākslas akadēmijā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Mākslas akadēmijā darbnīcās bērni attīstīja prasmes praktiski strādāt ar dažādiem materiāliem – meitenes lika lietā izdomu un no audumiem veidoja kolāžas, mācījās darboties ar dažādām šūšanas iekārtām, savukārt puiši izgatavoja koka kulonus ar iededzinātām emblēmām pēc pašu sagatavotiem zīmējumiem, kā arī viesojās stikla apgleznošanas meistarklasē.

Mūzikas akadēmijā bērni nodarbībās iepazina latviešu folkloru, apgūstot tautasdziesmas un rotaļas, vēstīja par savas kultūras mantojumu, dziedot ukraiņu tautasdziesmas un citas Ukrainā populārās dziesmas.

Ukrainas karadarbībā cietušie bērni rehabilitācijas laiku Latvijā pavada ģimeniskā vidē. Par šo iespēju rūpējas biedrība "Alianse par Latviju bez bāreņiem", kas ir projekta "No ģimenes līdz ģimenei" organizētāja. Projekta ietvaros bērni Latvijā pavada vienu mēnesi, lai atgūtos no kara pieredzes, kamēr viņu vecāki sakārto dzīves apstākļus - atrod jaunu dzīves un darba vietu - Ukrainā, kur bērniem atgriezties.

Pateicoties Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra atbalstam, izstāde norisinās orķestra mājvietā – Lielajā ģildē.

Projektu kopā ar biedrību "Alianse par Latviju bez bāreņiem" organizēja Anete Ašmane (JVLMA) un Anete Agneta Krišjanova (LMA).

Ar bērniem JVLMA nodarbībās strādāja: Ginta Grīnberga un Viktorija Pritulaka.

Ar bērniem LMA nodarbībās strādāja: Baiba Apsīte, Sintija Logina, Ieva Kupcāne, Arvis Kantiševs, Jūlija Vozbute un Anete Agneta Krišjanova.

Nodarbības fotogrāfijās iemūžināja LMA studenti: Sabīne Madara Mikasenoka un Pēteris Ponnis.

Palīdzīgu roku izstādes vizuālo materiālu sagatavošanā sniedza LMA studenti: Kristaps Berzinskis, Santa Aulmane, Rebeka Anna Kalniņa un Zane Prokofjeva.

Īpašs paldies LMA pasniedzējai Mārai Bindei un SIA "Bilze" par palīdzību nodarbībās un nepieciešamo materiālu sagādi. Par palīdzību izstādes tapšanā pateicamies arī LMA projektu vadītājai Mārai Ādiņai, docentam Viktoram Jansonam un studentei Vikai Šulcai.

Izstādes atbalstītāji: Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Fēliksa konditoreja, Introskip, Oliver Latvia, Latvijas Mākslas akadēmijas Studējošo pašpārvalde, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija Studējošo pašpārvalde.

Izstādi iespējams aplūkot no 8. līdz 18. decembrim, apmeklējot koncertus.

Norises vieta: Lielā ģilde, Amatu iela 6, Rīga.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties