Imanta Kalniņa 80 gadu jubilejas izstāde

Kristīne Ozola, 30.09.2015., 14:23

3. oktobrī plkst. 12.00 Tukuma Mākslas muzejā (Harmonijas ielā 7) atklās gleznotāja Imanta Kalniņa 80 gadu jubilejas izstādi, kurā būs skatāmi mākslas darbi gan no 70. gadiem, gan pavisam nesen tapušas gleznas.

Foto. Imanta Kalniņa glezna "Krasta vilnis". 2015. gadsMākslinieka rokraksts visspilgtāk atklājas marīnu glezniecībā, kur pastozais triepiens savienojumā ar krāsu spēku radījis svaigu un enerģisku jūras ainavu. Augstais horizonts mākslinieka gleznās skatītājam ļauj uzlūkot jūras, lauku un ostu skatus no putna perspektīvas. Mākslinieka uzmanības lokā ir daba, īpaši tuvākās apkārtnes tēlojums – Kurzemes jūrmala, Tukuma, Raudas, Milzkalnes apkārtne, bet pāri visam – tīra, bangojoša jūra.

Par savu radošo procesu mākslinieks teicis O. Balzaka vārdiem:

Daiļdarbi veidojas dvēselē tikpat noslēpumaini kā trifeļi Perigoras līdzenumos.

Mākslinieks Imants Kalniņš dzimis 1935. gadā Madonas rajonā, Liepkalnes pagastā, bet kopš 1973. gada vasarās dzīvo Smārdes pagastā. Kopš 1994. gada ir Tukuma mākslinieku apvienības biedrs, aktīvi piedalās organizētajās izstādēs, plenēros un citos pasākumos.

1965. gadā Imants Kalniņš beidzis Jelgavas Lauksaimniecības akadēmiju, iegūstot inženiera-hidrotehniķa profesiju. Pēc studijām pievērsies gleznošanai un no 1967. līdz 1988. gadam apguvis glezniecību mākslinieka Aleksandra Zviedra studijā, kas tagad pazīstama kā "Ģilde".

Viņš ir piedalījies 5. Republikas marīnistu darbu izstādē (1972), izstādē "Rudens - 75", kā arī daudzās mākslinieku amatieru izstādēs Latvijā, Maskavā, Polijā un citur.

Izstāde Tukuma Mākslas muzejā būs skatāma līdz 2015. gada 25. oktobrim. Izstādes atklāšanas pasākumā ieeja bez maksas.

Tukuma Mākslas muzeja darba laiki: No otrdienas līdz piektdienai: 11.00 – 17.00; Sestdienās, svētdienās: 11.00 – 16.00; Pirmdienās: slēgts.

Iejas maksa muzejā: Skolēniem: bezmaksas; Studentiem: bezmaksas (uzrādot apliecību); Pensionāriem, invalīdiem: EUR 1.00 (Tukuma novada invalīdiem - bezmaksas); Pieaugušajiem: EUR 1.50.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties