"DAdzeja DAmāksla"

Agnese Bule, 25.09.2015., 07:09

Šogad Dzejas dienu laikā Mākslinieku namā, Muižas ielā 6, Bulduros aizsākās radošas akcijas un dzejas darbnīcas ar kopējo projekta nosaukumu "DAdzejaDAmāksla".

Vienkopus Mākslinieku namā ir izvietotas divas savstarpēji saistītas izstādes "Kopotie raksti" un "AspaDzija". Izstādes būs apskatāmas un darbnīcas notiks līdz pat 3. oktobrim.

Dzejas veidošanas akcija "Kopotie raksti" Mākslinieku namā aizsākās jau Starptautiskajā Muzeju naktī un turpinājās visu vasaru. Visiem interesentiem bija iespēja piedalīties "Kopoto rakstu" radīšanā. Katrs apmeklētājs no Raiņa un Aspazijas dzejas rindām bija aicināts izveidot jaunu dzejoli. Turpat varēja piemērīt un nofotografēties ar "Raiņa spaini" un tāda iespēja ir arī tagad. Izstādē vienkopus ir izlasāmi apmeklētāju jau izveidotie dzejoļi. Visiem ir arī iespēja veidot jaunus dzejoļus un esošo izstādi papildināt.

"AspaDzija"

Izstādes-akcijas-dzejas darbnīcas "AspaDzija" pamatā ir vārdu saspēle, papildinot dzejnieces Elzas Rozenbergas pseidonīmu Aspazija ar vēl vienu burtu, tā izveidojot pilnīgi jaunu vārdu un jēdzienu "Aspadzija". Jaunais jēdziens "Aspadzija" raisa dažādas asociācijas starp dzeju un dziju, Aspazijas dzeju un Aspadziju. Izstādes laikā apmeklētājiem ir iespēja veidot savu īpašo Aspadziju, tā radoši piedaloties izstādē un vienlaikus iepazīstot Aspazijas literāro mantojumu. Ikviens savam veikumam var izveidot arī atbilstošas etiķetes ar dzejoļu nosaukumiem un dzijas garumu metros un centimetros, piemēram, "Cēlais" 90 cm vai "Ziedoņa milži" 2 m 6 cm.

No 24. septembra Mākslinieku namā jau parādīsies Baibas Cihovskas radītā izstāde "SAULES PASAULEI pa SAULEI". Izstādē būs skatāmi tērpi un netērpi dažādos risinājumos. Tērpu modelētājas Baibas Cihovskas darbi parādīsies arī "AspaDzijas" izstādes ietvaros, kur māksliniece "AspaDziju" būs izmantojusi savā radošā darbībā.

"AspaDzija"

Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās no plkst. 12.00–19.00, sestdienās no plkst. 12.00–16.00. Svētdienas, pirmdienas – brīvdienas.

Ieeja bez maksas.

"AspaDzija"


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties