Dabas vakars – "Ražas rika rudenī"

Linda Dobelniece, 22.10.2015., 10:04

Piektdien, 29. oktobrī, plkst. 18.00 Latvijas Dabas muzeja vecākā antropoloģe Aili Marnica aicina uz tematisku pasākumu "Ražas rika rudenī", kas veltīts rudens tradīcijām un ražai.

"Ražas rika rudenī" Latvija var lepoties ar bagātu folkloras mantojumu, kas saglabājies līdz pat mūsdienām. Arī šī pasākuma viens no galvenajiem personāžiem ir Jumis – latviešu tautas folkloras dievība. Pēc senajiem zemkopju ticējumiem labībā dzīvoja auglības dievība Jumis un tikai tam saimniekam, kura labībā viņš mājoja, auga braša maize.

Mūsu pasākuma viesis – "Svētes maizes" īpašnieks un maizniekmeistars – Jānis Dāvids, kurš stāstīs par savām maizes cepšanas tradīcijām un piedāvāto maizes produktu klāstu. "Svētes maize" var lepoties ar bioloģisko produkciju – tas ir veids, kā izvairīties no ķīmiskā kokteiļa, kas rodas no pesticīdiem, minerālmēsliem un citām lauksaimniecībā izmantojamām ķimikālijām. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt "Svētes maizes" labumus un piedalīties konkursā, tādēļ aicinām paņemt līdzi savus Jumjus – lai kopīgi varētu priecāties par dabā sastopamajiem brīnumiem. Interesantāko dvīņu īpašnieki saņems balvu.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties