"Zelta griezums" modes skate

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola, 12.05.2015., 11:43

Jau astoto reizi Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola organizē pasākumu "Zelta griezums", kura svinīgā daļa tradicionāli noslēdzas ar topošo dizaineru modes skati.

"Zelta griezums"15. maijā no pulksten 19.00 skolas zālē Alejas ielā 18 (pagalmā) ikviens aicināts uz balvas "Zelta griezums" pasniegšanu un modes skati, kas pirmo reizi pārsteigs ar kolekcijām, kuras veidojuši arī pieaicināti skolas absolventi, kas sevi jau apliecinājuši plašākā mērogā.

Skates laikā varēs novērtēt Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas Apģērba dizaina izglītības programmas jaunākās tērpu kolekcijas, kuras tapušas iedvesmojoties no Liepājas un tās kultūrvides, arhitektūras.

Kolekcijas raksturojas ar eksperimentiem tekstilā, audumu apdrukās un krāsu spēlēs. Savukārt Vizuālā tēla stilistu izglītības programmas izglītojamie ne tikai rūpēsies par skates modeļu estētisko un vizuālo izskatu, bet arī prezentēs konceptuālu papīrā veidotu tērpu kolekciju.

Modes skati papildinās skolu jau absolvējušie jaunie modes dizaineri, kas veiksmīgi startējuši, attīstot savu zīmolu, vai turpina studijas mākslas augstskolās. Salons "Mākslas Lāde" izveidotāja Līna Freimane atzīst: "Aksesuāru dizains ir mana lielākā aizraušanās. Tekstilmateriāli, mežģīnes, pusdārgakmeņi un antīkas filigrānas detaļas manās rokās pārtop par nēsājamiem aksesuāriem - kaklarotām, jostām, aprocēm un daudz ko citu. Iedvesma ir visapkārt. Ieelpo smagu gaisu, tādu, kas smacē aiz piesātinājuma, sajūti un radi". Līnas Freimanes darinātās rotas būs skatāmas komplektā ar apģērbu dizaina izglītības programmas 2. kursa audzēkņu tērpiem.

Simona Kancāne modes skatē sevi piesaka ar jaunu dizaina konceptu MOIS – tērpu kolekcija raksturojas ar taisno līniju loģisko kustību, ir ērta un vienkārša griezuma ar viegli uztveramām krāsām. Tās vienmēr ir vieglas un sarežģītas detaļas. MOIS - vienīgais veids, kā atrast sevi.

Ieva Salmane studē Latvijas Mākslas akadēmijā modes specialitātē un skatē piedalīsies ar sieviešu tērpu kolekciju "Putenis". Kolekcijas iedvesma balstīta stāstā par sevis meklējumiem un rituālu ceļu cauri sniega vētrai, kur notikumiem un pieredzēm virpuļojot, perspektīvas ved dziļumā – soli tuvāk savai būtībai.

Attēlotās vizuālās ģeometrijas iedvesma meklējama Baltu pasaules uzskata modelī, kas kompozicionāli ilustrē dinamiku, radošo spēku un dzīvību, tajā pašā laikā - vienkāršību un formas tīrību. Katru tēlu ieskauj un sedz daļa no šīs simboliskās ģeometriskās pasaules, kas brīžiem ieņem trauslu sniega kristālu atveidu un brīžiem kļūst par sargājošu masku tālajā ceļā, lai nokļūtu tur, kur valda domas skaidrība, apzināta rīcība un gaišums.

Modes skate tiek veidota sadarbojoties ar biedrību "Liepājas modes un mākslas studija", kā arī ar SIA "EUROSKOR" Latvija atbalstu.

Ar visu pasākuma "Zelta griezums" programmu iespējams iepazīties Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas mājas lapā www.ldmv.edu.lv un pasākuma sociālajā profilā www.facebook.com/zeltagriezums .

Pasākumu "Zelta griezums" finansiāli atbalsta Liepājas radošo industriju klasteris, Liepājas Kultūras pārvalde un Latvijas mežu finansetā Kurzemes Kultūras programma.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

Robertunsab

Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa


ienāktreģistrēties