Latvijas dizaina mēnesī u/v Stockmann varēs iegādāties 30 vietējo dizaineru jaunākās kolekcijas

Oskars Fīrmanis, 21.10.2010., 18:47

Novembrī u/v Stockmann līdzās pasaules slaveniem zīmoliem būs iespējams iegādāties 30 vietējo dizaineru sieviešu, vīriešu un bērnu apģērbus, aksesuārus, kā arī mājas lietas.

 Pirms gada Latvijas dizaina mēnesis u/v Stockmann kļuva par pirmo projektu Latvijā, kas deva iespēju vienviet līdzās pasaules slaveniem zīmoliem iegādāties Latvijas labāko dizaineru radītās lietas. Pircēju interese par Latvijas dizainu izrādījās pārsteidzoši liela, tādēļ tika nolemts šo projektu atkārtot arī šogad. Lai nodrošinātu maksimāli augstu Latvijas dizaina mēnesī piedāvāto preču kvalitāti, tika rīkota rūpīga atlase. Patīkamus pārsteigumus pircēji var gaidīt visās preču grupās.

Sieviešu apģērbu nodaļā savas jaunākās kolekcijas piedāvās pagājušajā gadā jau iecienītie dizaineri Natālija Jansone, Anna Led un Aleksandrs Pavlovs (Frazzo), kuriem šogad pievienojusies Londonā dzīvojošā Keita, salīdzinoši jaunais, bet jau atzinību pasaulē izpelnījušais modes nams Narciss (dizainere Alise Trautmane) un modē atgriezušais Bruno Birmanis ar zīmolu Bruni. Tie būs eleganti un izteiksmīgi sieviešu apģērbi Latvijas modei raksturīgajos toņos kā ikdienai, tā svētkiem.

Jaunums ir Latvijas dizaineru līdzdalība vīriešu apģērbu nodaļā. Šeit varēs iepazīt zīmola Salt (dizainere Indra Salcēviča) oriģinālos modeļus un Bruno Birmaņa zīmola Bruni klasisku vīriešu kreklu kolekciju, kas pārsteidz ar izsmalcinātu kvalitātes un stila izpratni. Šogad Latvijas dizaineri radījuši lietas arī jauniešiem – izaicinošas un spilgtas apģērbu kolekcijas piedāvās jauniešu vidū jau iecienītie jauno dizaineru modes zīmoli QooQoo un Hypnosis. Tie ir jauna koncepta apģērbi, īpaši veidoti unisex modeļi ar pamanāmiem akcentiem visiem, kas modē meklē ko neparastāku.

Bērnu apģērbu nodaļā līdzās pagājušajā gadā jau iecienītajiem bērnu apģērbu zīmoliem Zaza Couture un Something Cosy, kas piedāvā krāsainu, dzīvespriecīgu un omulīgu apģērbu mazajiem, būs pieejami Cherry Bloosom Kids svinīgie bērnu apģērbi un A&L Kids dabīgo apģērbu sērija.

Latvijas dizaina mēnesī būs iespējams iegādāties arī plaša spektra Latvijā radītus aksesuārus gan sievietēm, gan vīriešiem – dāmu vidū jau iecienītos Sock Box un SA Moda zeķu izstrādājumus, zīmola ZoFA jaunāko apavu kolekciju, Buduart neparastās, sievišķīgās somas, Cinnamon adījumus utt.
No gludināmiem dēļiem līdz koncepta dizaina traukiem, no ekoloģiskas gultas veļas līdz sociālā dizaina produktiem – tas viss vienkopus būs mājas lietu nodaļā. Jau labi zināmie An&Angel, Munio Candela un Purpurs, kā arī daudzi pavisam jauni vārdi, kas jau spējuši pierādīt savu kvalitāti. Šogad īpaši pārsteidz lielais skaits pašmāju ētiskā un dabai draudzīgā dizaina pārstāvju.

Dita Danosa, Latvijas Modes fonda pārstāve: "Latvijas dizaina mēnesis ir viens no pasākumiem, kuru rīkojam, lai palīdzētu Latvijas modes māksliniekiem un dizaineriem veiksmīgāk ieiet un attīstīties Latvijas tirgū, un veicinātu Latvijas zīmolu pieejamību patērētājiem. Stockmann novembrī būs patiesi plašākais Latvijas modes un dizaina kolekciju apkopojums vienuviet, tādējādi tas viennozīmīgi reprezentēs Latvijas pašreizējās aktualitātes modes un dizaina komercijas segmentā. Un tas, ka arvien vairāk dizaineru un modes mākslinieku veic savu kolekciju komercializāciju vai pat atgriežas modes biznesā, kā, piemēram, Bruno Birmanis, parāda Latvijas modes un dizaina industrijas attīstības potenciālu."

"Modes mākslinieku un dizaineru atlase parādīja, ka Latvijā tiešām ir ļoti talantīgi modes mākslinieki, par kuriem mēs zinām ļoti maz. Tādēļ mēs priecājamies, ka varēsim apmeklētājus iepazīstināt ar vietējo apģērbu, aksesuāru un apavu dizaineriem, kuri savā kvalitātē un radošumā neatpaliek no pasaules klases zīmoliem," saka u/v Stockmann mārketinga direktors Juris Prančs.

Atbalstot Latvijas dizaina mēnesi u/v Stockmann, MADARA vēlas veicināt sabiedrības uzticību vietējam ražotājam – tā kvalitātei, dizainam. Katrs apmeklētājs, kurš iegādāsies kādu no latviešu dizaineru precēm vismaz 20 latu vērtībā, saņems dāvanu no MADARA Cosmetics – populārāko produktu mini-komplektu. "Latvijas ekonomikas izaugsmei būtiskākais stūrakmens ir spēcīgi vietējie produkti un zīmoli, par kuriem varam lepoties, kurus varam pirkt un lietot paši, kā arī lepni piedāvāt eksporta tirgos. MADARA ir Latvijas zīmols, kas ir guvis panākumus vairāk nekā 25 valstīs un šī gada oktobrī atzīts par zīmolu ar 5 reizes lielāku klientu lojalitāti nekā konkurentiem. MADARA vēlas sekmēt arī citu Latvijas produktu atpazīstamību. Latvijai ir jānotic savu produktu kvalitātei, dizainam un prestižam," saka MADARA direktore Lotte Tisenkopfa-Iltnere.

Latvijas dizaina mēneša atklāšanas dienā 5. novembrī u/v Stockmann notiks modes skate, kurā būs iespējams aplūkot Latvijas modes dizaineru jaunākās kolekcijas.

Latvijas dizaina mēneša aktivitātēm varat sekot arī līdzi twitter kontā.


2 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
loftymoron, 22.10.2010. 14:52:55 (ip:84.237.244.178)
Komentāra reitings: 0

UUUU... superīgas ziņas

n, 22.10.2010. 18:55:07
Komentāra reitings: 0

to loftymoron>

Tā ir ironija vai neviltots prieks,ka vienkopus varēs apskatīt/piemērīt/nopirkt+ apstiprināt/noliegt stereotipus par LV dizainu ???

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
porn

Enrique

Sveiki, aš norėjau sužinoti jūsų kainą.

RobertSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyPal


ienāktreģistrēties