Šā gada 8. augustā notiks krāšņie Liepājas modes svētki

Krista Kalnarāja, 10.04.2015., 11:05

Turpinot 2014. gadā iedibināto tradīciju, 8. augustā tiks svinēti svētki, kas uz Liepāju vilinās starptautiski atzītus Latvijas un Lietuvas modes dizainerus, popularizēs jaunos talantus, piedāvās izglītojošas lekcijas kinoteātra "Balle" telpās, kā arī modes un dizaina priekšmetu izstādi, kas šogad notiks Liepājas Latviešu biedrības namā.

Liepājas modes svētkiBet par svētku kulmināciju kļuvusi krāšņā modes izrāde "Skaistuma simpozijs", kas notiks Liepājas teātrī.

Biedrība "Liepājas modes un mākslas studija" un tās vadītāja Tatjana Jaremčuka 2014. gadā pirmo reizi Liepājā organizēja līdz šim vērienīgākos modes svētkus, saņemot par to liepājnieku atzinību, kas izteikta titulā "Gada liepājniece 2014". Šogad, pēc svētku producentes domām, atbildības un prasību līmenis ir cēlies, tāpēc jau šobrīd notiek aktīvs darbs pie svētku organizēšanas.

Liepājas modes svētku programma šogad paredz tās pašas trīs pamataktivitātes ar zināmiem papildinājumiem un jauninājumiem. 8. augusta rīts sāksies ar modes un dizaina priekšmetu izstādes/pārdošanas atklāšanu. No pulksten 10.00 līdz 17.00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē būs iespēja novērtēt un iegādāties ne tikai apgērbu, aksesuārus un rotas, bet arī dažādas dizaina preces interjeram, iepazīt konceptuālā dizaina radītājus.

Paralēli, laika posmā no 11.00 līdz 15.00 kinoteātra "Balle" zālē notiks lekciju cikls "Apģērba dizaina loma ekonomikā un jaunākās tendences". Ar savu pieredzi dalīsies Latvijā labi zināmi un starptautiski atzīti modes mākslinieki. Viņu stāstītais būs saistošs ne tikai topošajiem māksliniekiem un drēbniekiem, bet ikvienam interesentam, kas vēlas uzzināt, kā rodas iedvesma tērpu radīšanai un uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Svētku kulminācija ir modes izrāde "Skaistuma simpozijs", kas pagājušajā gadā spēja pārsteigt ne tikai skatītājus, bet arī pašus modes māksliniekus. Šogad modes izrāde notiks divās daļās, no pulksten 20.00 līdz 22.00, piedāvājot novērtēt 20 dažādas kolekcijas. Tie būs vairāki simti tērpu, kas tiks pasniegti atbilstoši katra dizainera izstrādātajai vīzijai. Modes izrādes vizuālais noformējums balstās uz projekcijām, kas katra īpašā veidā papildinās tērpu kolekcijas. Modes izrāde notiks Liepājas teātrī. Drīzumā plānots uzsākt arī biļešu tirdzniecību.

Šogad Liepājas modes svētku organizētāji uzsāks sadarbību arī ar Lietuvas modes māksliniekiem, lai nākotnē attīstītu ciešāku sadarbību gan starp modes dizaina izglītības iestādēm, gan veicinātu pieredzes apmaiņu starp profesionāliem māksliniekiem.

Informācijai par Liepājas modes svētkiem iespējams sekot līdzi: www.liepajasmode.lv, www.facebook.com/liepajasmode, www.twitter.com/liepajasmode un www.draugiem.lv/liepajasmode.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Salam, qiymətinizi bilmək istədim.

RobertSax

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


ienāktreģistrēties