Jau 6. septembrī Latvijā ieradīsies labdarības akcijas "Kara bērni" pirmā bērnu grupa

Mairita Solima, 04.09.2015., 10:38

Maijā, uzsākot labdarības iniciatīvu "Kara bērni", tika izteikts aicinājums – ieraudzīt traģēdiju Ukrainā, dot ticību bērniem, kas karā zaudējuši vecākus un bērnību, likt viņiem sajust, ka Eiropā viņi nav pamesti vieni, un vākt ziedojumus Ukrainas karā cietušajiem bērniem.

Spēkus ir izdevies apvienot – pirmā bērnu grupa no Ukrainas nemieru skartajiem reģioniem ar "Ecolines" autobusu Rīgas starptautiskajā autoostā ieradīsies jau šo svētdien, 6. septembrī plkst. 12.30. Nākamo grupu paredzēts uzņemt 20. septembrī, pēc tam oktobrī turpmākās bērnu grupas.

Pirmie 14 bērni vecumā no 11 līdz 16 gadiem Latvijā uzturēsies 14 dienas. Latvijas Rotary klubu pārstāvji ir izveidojuši aizraujošu un interesantu pasākumu programmu. Bērni dosies gan ekskursijās pa Jūrmalu, uz Siguldu, Ventspili, Tērvetes dabas parku un citur, gan izstaigās Vecrīgu, apmeklēs Laimas šokolādes muzeju, Botānisko dārzu, viesosies Ukrainas vēstniecībā Latvijā un Latvijas Republikas Saeimā, un paredzēta vēl virkne citu aktivitāšu. Turklāt Rotary klubi bērniem gatavo dāvaniņas, kā arī būs īpašas somas, krekliņi un nozīmītes, un neliela kabatas nauda.

Tāpat bērni saņems sociālās rehabilitācijas, psiholoģiskās palīdzības un vispārējās veselības uzlabošanas procedūras, kā arī varēs baudīt atpūtu Sociālās integrācijas valsts aģentūrā (SIVA) Jaundubultos, kur viņi dzīvos labiekārtotos numuriņos, saņemot visu ikdienai nepieciešamo.

Liels atbalsts nācis no Latvijas vēstniecības Ukrainā un vēstnieces Argitas Daudzes – tieši vēstniecība palīdzējusi izraudzīties bērnus no kara skartajām zonām un kārtot dokumentāras formalitātes. Savukārt par bērnu nokļūšanu Latvijā rūpes uzņēmies starptautisko autobusu pārvadājumu operators "Ecolines", kurš visu bērnu pārvadāšanu veiks bez atlīdzības.

Jau vēstīts, ka labdarības iniciatīvas kulminācija bija emocionāls un iespaidīgs koncerts "Kara bērni", kurā piedalījās daudzi Latvijā un arī pasaulē atzīti mākslinieki, kas notika 6. jūlijā Dzintaru koncertzālē, savukārt 11. jūlijā koncerta ieraksts un īpaši veidota programma bija skatāma Latvijas televīzijā un internetā.

Sandija Semjonova vadītā diskusija koncerta pārraides laikā 11. jūlijā: www.lsm.lv/lv/video/ka-palidzet-kara-berniem.

Raidījumi: straume.lmt.lv/lv/video-saraksts/kara-berni.

Visam projektam kopējais saņemtais ziedojumu apmērs kopš akcijas uzsākšanas 13. maijā ir 89 480 eiro. Ikviena pasākuma organizēšanai ir arī tehniskie izdevumi, tāpēc liels atbalsts ir akcijas iniciatoru Rotary klubu ziedojumi 24 088 eiro, kas novirzīti tehnisko izdevumu segšanai un ir papildinājums saziedotajai summai bērnu rehabilitācijas atbalstam. Detalizēts pārskats būs pieejams iniciatīvas mājas lapā www.karaberni.lv.

Akciju atbalstījuši "Ziedot.lv", Latvijas vēstniecība Ukrainā, Ukrainas vēstniecība Latvijā un ukraiņus apvienojošās sabiedriskās organizācijas – biedrība "Ukraiņu kongress" un Vangažu ukraiņu biedrība "Jatraņ", Rīgas Ukraiņu vidusskola, kā arī "Creative Media Services", "DDB Latvia", "Diena", "Digibrand", "Ecolines", "Grupa Lukss", "Tipogrāfija ADverts", "Latvijas Mobilais Telefons", Latvijas Televīzija, Liepājas dome, "Ogilvy PR Latvia", "Parnass Presentreklam", restorāns "Garlībs", Rīgas Latviešu biedrība, "Skrivanek Baltic", "PrivatBank", "Stage `N Deco", "Apgāds Mantojums", "Biļešu Paradīze", "Kalnciema kvartāls", "Clear Channel Latvia", "Muzikālā Dizaina Grupa", "Musica Baltica", "Jelgavas tipogrāfija", "S-Print Baltic", "BTA Insurance Company", "Iļģuciema kvass", "Latvijas Bērnu fonds", "Alianse Latvija bez bāreņiem", "Mēness aptieka", "Kultfilma", "M Lite Group", "KM Sound", "SWH Rock", Latvijas Radio, "Top Radio", "Neatkarīgā Rīta Avīze", "TVNet", "Inbox.lv", "Delfi", "Daugiem.lv", "Mammamuntetiem.lv", Latvijas Nacionālā Opera, Tenisa centrs Ādaži, Jūrmalas pilsētas dome, LGV, Baltic Taxi.

Ziedojumu iniciatīvu "Kara bērni" ierosinājuši Latvijas Rotary klubi, kas pārstāv nevalstisku organizāciju "Rotary International". Rotary ir nozīmīga kustība visā pasaulē, tās darbības jēga un palīdzības apjoms gūst atzinību visos pasaules kontinentos. Rotary ir kļuvis par pasaules mēroga humanitāru spēku, kas ar savu darbības stilu apliecina tādas cilvēciskās vērtības kā sabiedriskā aktivitāte, labestība un palīdzība. Latvijā ir 20 Rotary klubi.

Iespēja ziedot:

  • Ziedot.lv ziedojumu konts: Swedbank, konta Nr.: LV95HABA0551006150241, mērķis: ziedojums "Kara bērni" (informācija par kontu numuriem citās bankās, kā arī iespēja ziedot, norēķinoties ar maksājumu kartēm, pieejama šeit www.ziedot.lv/kara-berni-2187).

0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


ienāktreģistrēties