Lielbritānijas latvieši Līgo svētku pasākumā savākuši ziedojumus paralizētajam gleznotājam Marekam

Toms Zeltiņš, 26.06.2015., 07:28

No 19. līdz 21. jūnijam noritēja līdz šim apjoma ziņā vērienīgākās latviešu vasaras saulgriežu svinības Lielbritānijā.

Lielbritānijas latvieši Līgo svētku pasākumā savākuši ziedojumus paralizētajam gleznotājam MarekamPārspējot iepriekš gaidītos un piedzīvotos rekordus uz Līgo un Jāņu svinībām britu aristorkātu Rokingemas pils Lielā parka pļavā pulcējās 3782 latviešu līgotāju. Dažādās pasākuma aktivitātēs un suvenīru tirdzniecībā paralizētajam latviešu mākslinieka Mareka Odumiņa rehabilitācijai tika savākti 660 EUR, informē lielāko izklaides pasākumu Lielbritānijā dzīvojošajiem latviešiem organizatori "Bērzes Strazdi".

"Labiem cilvēkiem ir jāzina labi cilvēki!" Tāds vienmēr ir bijis mūsu – "Bērzes Strazdi" moto. Jau no darbības pirmsākumiem tam var pievienot arī "…un jādara labi darbi". Tikko, kopīgiem spēkiem mums izdevās uzcelt sporta laukumu Strazdumuižas internātvidusskolas bērniem ar redzes invaliditāti. Jāņu svinībās Rokingemas pils parkā, mēs gribējām ne tikai priecāties, svinēt dzīvi un svētkus, bet arī turpināt darīt labu. Tāpēc šoreiz palīdzējām Marekam no Bauskas – dzīvespriecīgam un labam cilvēkam, kā mēs paši, unikālam un talantīgam latviešu jaunietim, kurš piedzīvojis pārgalvīgu vasaras traģēdiju ir spējis izdzīvot un radīt ko skaistu, tomēr viņam lieti noderētu mūsu atbalsts", saka "Bērzes Strazdi" komanda.

Mareka Odumiņa dzīve mainījās vienā mirklī. Kādā 2012. gada jūlija novakarē viņa ballīte ar draugiem un pelde ezerā beidzās ar lauztu sprandu un daudzu mēnešu ilgu cīņu par dzīvību. Šodien Mareka ikdiena aizrit īpaši pielāgotā gultā, kur viņš gan glezno, gan darbojas ar datoru. Šī dzīves posma lielākā aizraušanās Marekam ir gleznošana – otiņas pielāgotas, lai viņš tās varētu paņemt ar muti un uz molberta veidot gleznas. Mareks šobrīd rada brīnišķīgas gleznas.

Mareks visiem latviešiem Anglijā novēlēja priecīgus Līgo svētkus, sargāt savu veselību un izmantot savu dzīvi lietderīgi: "Milzīgs paldies par atbalstu, paldies, ka ir tik labi cilvēki, kas var palīdzēt. Smaidiet katru dienu, jo katra diena ir īpaša, neapstājies pie iesāktā, bet izcīni augstāko ar maziem un stipriem soļiem".

Labdarības iniciatīva izdevās pateicoties brīnišķīgajiem cilvēkiem, kas apmekelēja lielākos Jāņus ārpus Latvijas Rokingemas pilī un īpašajam latviešu uzņēmēju Lielbritānijā Līvas un Sarmītes Albertes dažādu arodtraumu un slimību juridisko konsultāciju firmas "NOAH Serious Injuries Specialists" atbalstam.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties