RISEBA "Mīlestības Svētku 2011" ietvaros asinis ziedo 85 cilvēki

Madara Rube, 31.01.2011., 17:11

Ar SEB bankas atbalstu studenti ziedo asinis Baltijā lielākā asins ziedošanas projekta ietvaros un gatavojas svinēt vispasaules "Mīlestības Svētkus".

"Mīlestības Svētku" organizēšanā šogad apvienojušās piecas Latvijas augstskolas: Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), Biznesa augstskola Turība (BAT), Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola (RISEBA) un Baltijas Starptautiskā akadēmija (BSA).

"Mīlestības Svētki 2011" ietvaros 27. janvārī notika asins ziedošanas diena Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā (RISEBA). Lai palīdzētu nelaimē nonākušajiem un ziedotu asinis, ieradušies bija 109 cilvēki, no kuriem asinis ziedoja 85.

Jau sesto gadu "Mīlestības Svētki" tiek rīkoti ar sociālu mērķi - ziedot asinis nelaimē nonākušajiem, kā arī aktualizēt asins nodošanas tēmu, tās nozīmīgumu Latvijas veselības aprūpē un katra iedzīvotāja lomu tajā.

Valsts asins donoru centra (VADC) direktore Gitas Ņemceva stāsta: "Statistika liecina, ka gan donoru, gan asins ziedošanas reižu skaitam ir tendence samazināties. Tas izskaidrojams ar demogrāfiskajām tendencēm Latvijā kopumā. Šobrīd par donoriem kļūst deviņdesmitajos gados dzimušie jaunieši, bet, kā zināms, šajā laikā Latvija bija ļoti zema dzimstība. Mēs strādājam, lai donoru kustībā iesaistītu pēc iespējas vairāk jauniešus, tāpēc esam ļoti pateicīgi "Mīlestības Svētku" organizatoriem par sadarbību un atbalstu!"

Arī RISEBA var lepoties ar īstiem varoņiem savu studentu vidū, kas devuši ieguldījumu Latvijas veselības aprūpē.

Ja neesi paspēji noziedot asinis, taču vēlies to izdarīt, turpmākās asins ziedošanas dienas:
2. februārī – RTU (Meža iela 1/7);
4. februārī – RSU (Sēlpils iela, VADC);
8. februārī – BSA (Lomonosova iela 4).
"Mīlestības Svētku" lieldraugs - SEB banka.

Svētkus atbalsta: European Hit Radio, draugiem.lv, 1188, INBOX, Studentlife.lv, Izklaides ceļvedis - Club.lv, Double Coffee, I/C Olimpia, E3 projekts, ISIC, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, WERB.LV, Tallink, sporta klubs "Vētra", Albumi.lv, Aglonas Cakuli.

Vairāk par "Mīlestības Svētkiem" uzzini www.milestibassvetki.lv un twitter.com/MilestibaSvetki vai zvani 1188.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


ienāktreģistrēties