"Mariatons" - globāls līdzekļu vākšanas projekts "Radio Marija" attīstībai

"Radio Marija Latvija", 27.03.2015., 13:37

Atgriežoties no "Radio Marija" Eiropas pārstāvju tikšanās Šveices pilsētā Kvartenā, "Radio Marija Latvija" prezidents Mareks Gruškevics informē, ka būtiska uzmanība sanāksmē tika pievērsta Mariatonam – globālam līdzekļu vākšanas projektam, kuru jau kārtējo gadu īsteno "Radio Marija" ģimene visā pasaulē.

Projekta "Mariatons" mērķis ir atbalstīt jaunu radio staciju dibināšanu dažādās pasaules valstīs. "Mariatons" ir īpašs solidaritātes instruments, ar kura palīdzību "Radio Marija" misija var turpināties un augt plašumā, aizsniedzot arvien vairāk dažādu valodu klausītāju. Arī "Radio Marija Latvija" savu darbību ir uzsākusi, tikai pateicoties dāsnam klausītāju finansiālam atbalstam tajās valstīs, kurās "Radio Marija" balss sākusi skanēt jau iepriekš.

Sanāksmē tika izvērtēti "Mariatona" līdzšinējie rezultāti, secinot, ka šī savstarpējās solidaritātes akcija ir nesusi labus augļus. Piemēram, starp 2013. un 2014.gadā pabeigtajiem projektiem var minēt piecu jaunu radio staciju dibināšanu (Īrijā, Indijā, Madagaskarā u.c.). Šobrīd vēl turpinās arī atbalsts "Radio Marija Latvija" dibināšanas projektam.

"Radio Marija Latvija" prezidents Mareks Gruškevics iepazīstināja klātesošos ar Latvijā līdz šim paveikto. Trīs galvenie panākumi ir "Radio Marija Latvija" kā biedrības reģistrācija, raidīšanas uzsākšana testa režīmā internetā www.radio-marija.lv, kā arī sākotnējās brīvprātīgo komandas izveidošana. Savukārt, trīs galvenie izaicinājumi šobrīd ir radio pamatdarbinieku kolektīva formāla dibināšana, iekšējās komunikācijas efektivizēšana starp radio darbā iesaistītajiem un visai sarežģītie apstākļi FM frekvences iegūšanai.

Tikšanās dalībieki ieskicēja arī nākotnes prioritātes "Mariatona" projektam, īpašu nozīmi piešķirot "Radio Marija" darbības attīstīšanai Āfrikas kontinentā. Interesanti, ka vislielāko ieguldījumu Mariatona akcijās ir sniegušas tieši Āfrikas valstis.

Aktuālie jautājumi tika apspriesti darba grupās. Latvijas delegācija, kurā līdzdarbojās "Radio Marija Latvija" prezidents Mareks Gruškevics un programmu direktors pr. Vjačeslavs Bogdanovs, iesaistījās darba grupā ar Lietuvas, Krievijas un Ukrainas pārstāvjiem. Dibināto sadarbību starp šo valstu pārstāvjiem ir paredzēts turpināt.

Eiropas tikšanās Šveicā notika arī kā daļa no gatavošanās sestajam "Radio Marija" ģimenes vispasaules kongresam, kurš norisināsies 2015. gada rudenī (25.-30.oktobris) Kollevalencā (Collevalenza), Italijā.

Valstu pārstāvji vienojās arī kopīgā lūgšana un Euharistijas svinībās. Tieši lūgšanā "Radio Marija" misija rod tās auglīgumu. Tāpēc "Radio Marija Latvija" aicina pieminēt to savās lūgšanās, jo, lai uzsāktu darbību pilnā jaudā, vēl ir veicams liels darbs.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

Robertunsab

porn

Enrique

Sveiki, aš norėjau sužinoti jūsų kainą.

RobertSax


ienāktreģistrēties