Mākslinieki labdarībai apgleznos telefonus

Juta Šteinerte, 12.10.2010., 13:27

Neraugoties uz to, ka jau vairākus gadus Latvijā aktīvi notiek krūts vēža preventīvie pasākumi, katru gadu Latvijā diagnoze "krūts vēzis" tiek noteikta aptuveni 1000 sievietēm – līdz 40% jau vēlīnās stadijās.

Tāpēc pašlaik ir izveidojuMākslinieki labdarībai apgleznos telefonussies situācija, kad arvien lielāku uzmanību nepieciešams pievērst tam, kas notiek ar pacientiem pēc ārstēšanās pabeigšanas, – rehabilitācijas posmam. Līdz ar diagnozi nāk bailes, neziņa un izstumtība. Pašlaik Latvijā vēža slimnieki nesaņem ne pilnvērtīgu informāciju par rehabilitācijas iespējām, ne psiholoģisku palīdzību. Taču krūts vēzis ir ārstējams, un pacienti ir pelnījuši atbalstu!

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks" un vadošais elektronikas ražotājs "Samsung" aicina mediju pārstāvjus uz preses konferenci, kuras laikā būs iespējams iepazīties ar vērienīgu kampaņu, kas tiek uzsākta ar mērķi atbalstīt krūts vēža pacientu rehabilitāciju visā Latvijā. Preses konference notiks šī gada 15. oktobrī plkst. 11:00 "Galerijā BB/Arte BB" (Rīgā, Elizabetes ielā 83/85, Berga Bazārā).

Par kampaņas ietvaros paredzētajām aktivitātēm un aktuālo situāciju krūts vēža pacientu rehabilitācijā Latvijā stāstīs:

- Gunita Berķe - biedrības "Dzīvības koks" projektu vadītāja;
- Ēriks Eglītis – "Samsung Electronics Baltics" vecākais menedžeris;
- Dace Baltiņa - onkoloģe, Rīgas Austrumu Klīniskās universitātes slimnīcas Izglītības daļas vadītāja.

Preses konferences laikā mākslinieki Jānis Anmanis, Vita Radziņa, Elita Patmalniece, kā arī vēl citi kampaņas atbalstītāji apgleznos piecus mobilos telefonus, kas tiks dāvināti tiem cilvēkiem, kuri izrādīs savu atbalstu kampaņai, veicot ziedojumus ar portāla draugiem.lv starpniecību.

Pēc preses konferences mediju pārstāvji tiek aicināti piedalīties pirmajā kampaņas ietvaros rīkotajā seminārā Latvijas ģimenes ārstiem un pacientiem "Onkoloģisko pacientu psihosociālā rehabilitācija – realitāte arī Latvijā". Semināra sākums – plkst. 12:00 viesnīcas "Bergs" stikla zālē (Rīgā, Elizabetes ielā 83/85, Berga Bazārā).

"Dzīvības koks"

Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Dzīvības koks" dibināta 2004.gadā, un tā ir lielākā nevalstiskā organizācija Latvijā, kas apvieno onkoloģiskos pacientus un viņu tuviniekus. Biedrības mērķis ir aizstāvēt pacientu intereses nacionālā un starptautiskā līmenī, lai arī Latvijas pacientiem būtu iespēja saņemt kvalitatīvāko veselības aprūpi. "Dzīvības koks" ir Eiropas līmeņa organizāciju "Europa Donna" un "European Cancer Patient Coalition" biedrs. Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība "Krūts veselības mēnesi" Latvijā organizē jau kopš 2005.gada.

"Samsung"

"Samsung" jau kopš 2006. gada visā pasaulē aktīvi līdzdarbojas "Rozā lentītes" kustības aktivitātēs, lai veicinātu sabiedrības informētību par krūts vēža profilaksi un ziedotu līdzekļus pacientu ārstēšanai un rehabilitācijai. 2010. gadā šīs sadarbības ietvaros "Samsung", sniedz atbalstu labdarības organizācijām 24 pasaules valstīs. Savukārt 2009. gada laikā "Samsung" sadarbībā ar "Rozā lentītes" kustību ziedoja labdarības organizācijām visā Eiropā vairāk nekā 2 miljonus dolāru.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


ienāktreģistrēties