Labdarības akcijā "Kara bērni" kopā saziedoti 73 tūkstoši eiro

Labdarības akcija "Kara bērni", 14.07.2015., 12:03

Kopīgiem spēkiem kopš akcijas uzsākšanas 13. maijā ir saziedoti 73 tūkstoši eiro.

Labdarības akcijā "Kara bērni" kopā saziedoti 73 tūkstoši eiro6. jūlijā Dzintaru koncertzālē izskanēja labdarības iniciatīvas "Kara bērni" kulminācija – koncerts Ukrainas kara bērnu atbalstam, viņu rehabilitācijai Latvijā, savukārt 11. jūlijā koncerta ieraksts un īpaši veidota programma bija skatāma televīzijā un internetā.

Labdarības iniciatīvas kulminācija bija emocionāls un iespaidīgs koncerts "Kara bērni", kas notika 6. jūlijā Dzintaru koncertzālē. Tajā piedalījās daudzi Latvijā un arī pasaulē atzīti mākslinieki – Inese Galante, Sergejs Jēgers, Sonora Vaice, Dmitro Popovs (Ukraina), Armands Siliņš, Kārlis Lācis, Raimonds Tiguls, Katrīna Paula Felsberga, Oleksijs Demčenko (Ukraina), Liāna Langa, Biruta Ozoliņa, Arturs Maskats, Liepājas simfoniskais orķestris un diriģents Atvars Lakstīgala, koris "Kamēr..." un diriģents Jānis Liepiņš, Rīgas Doma meiteņu koris "Tiara" un diriģente Aira Birziņa. Koncerta režijas grožus turēja Andrejs Žagars, scenārija autore – Nora Ikstena, savukārt mākslinieciskā producente – Indra Rubene. Koncerta vadītāja pienākumus sirsnībā veica Andrejs Žagars un Liene Jakovļeva.

Īpaša programma tika veidota 11. jūlijā televīzijas un interneta skatītājiem.

Latvijas Televīzijas 1. kanālā ikviens varēja vērot koncerta ierakstu, kas bija papildināts ar mākslinieku intervijām no koncerta norises vietas, kā arī Ata Klimoviča veidoto dokumentālo filmu "Tuvais karš" un īpašu Sandija Semjonova vadīto diskusiju, kurā bieži izskanēja jautājums "Kā palīdzēt?".

Savukārt LMT Straumē pirms koncerta varēja vērot vairākus īpaši gatavotus raidījumus par to, kā zirdziņi palīdz bērniem atgūt smaidu un dzīvesprieku, par Latvijas bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmiju, par sportu un īpaši futbolu, par to, kā mazos slimnieciņus Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā ārstē Dr. Klauns, uzzināt vairāk par ansambli "Dzeguzīte" un, ciemojoties "Z(in)oo centrā", uzzināt, kāda ir aizraujošā izziņas procesa un brīnumu nozīme bērna dzīvē.

Labdarības koncerts "Kara bērni" Dzintaru koncertzālē 6. jūlijā: www.ltv.lsm.lv/lv/raksts/11.07.2015-kara-berni.-labdaribas-koncerts-ukrainas-berniem.id52632/.

Ata Klimoviča veidotā dokumentālā filma "Tuvais karš": www.ltv.lsm.lv/lv/raksts/11.07.2015-tuvais-kars.-dokumentala-filma.id52593/.

Sandija Semjonova vadītā diskusija koncerta pārraides laikā 11. jūlijā: www.lsm.lv/lv/video/ka-palidzet-kara-berniem-11.07.g205451/?tab=new&page=0.

Raidījumi: straume.lmt.lv/lv/video-saraksts/kara-berni.

Jau iepriekš tika vēstīts par skaudro statistiku. Pēc UNICEF datiem, no 5 miljoniem Ukrainas iedzīvotāju, kuri cietuši no Krievijas agresijas Donbasā, 1.7 miljoni ir tieši bērni. Pēc Pasaules Veselības organizācijas datiem uz š.g. 1. maiju, karadarbības rezultātā Donbasā bojā gājuši 68 bērni, 167 bērni tikuši ievainoti, vismaz 150 tūkstoši bijuši spiesti pamest savas mājas Krievijas okupētajā Donbasā, pārceļoties uz drošākiem Ukrainas reģioniem. Un visbeidzot, tūkstošiem Ukrainas bērnu kļuvuši par bāreņiem, zaudējot vienu vai abus vecākus.

Uzsākot akciju 13. maijā, tika izteikts aicinājums – ieraudzīt traģēdiju Ukrainā, dot ticību bērniem, kas karā zaudējuši vecākus un bērnību, likt viņiem sajust, ka Eiropā viņi nav pamesti vieni, un vākt ziedojumus Ukrainas karā cietušajiem bērniem. Spēkus ir izdevies apvienot, un jau šobrīd ir saziedoti 73 tūkstoši eiro, taču akcija nebeidzas – organizatoriem priekšā stāv rūpīgs un nopietns darbs, lai rudenī varētu uzņemt pirmos bērnus no Ukrainas. Ziedojumi joprojām turpina ienākt, un liels paldies ikvienam, kurš jau ir atbalstījis vai vēl atbalstīs iniciatīvu, ziedojot savu darbu, laiku un finanšu līdzekļus.

Visi koncerta ienākumi, kā arī ziedojumi akcijas laikā tiks izlietoti Ukrainas karā cietušo bērnu uzņemšanai Latvijas rehabilitācijas iestādēs – Nacionālajā rehabilitācijas centrā "Vaivari" un Sociālās integrācijas valsts aģentūrā. Noteikti būs arī bērni, kuriem visvairāk nepieciešama ģimenes sajūta, tāpēc šobrīd notiek sarunas par to, kā piesaistīt ģimenes, kuras būtu gatavas uzņemties rūpes un uz īsu brīdi kļūt par gaismas nesējiem un cerības staru mazajiem cilvēkbērniem.

Kopējais ziedojumu pārskats tiks atspoguļots iniciatīvas mājas lapā www.karaberni.lv.

Akciju jau atbalstījuši "Ziedot.lv", Latvijas vēstniecība Ukrainā, Ukrainas vēstniecība Latvijā un ukraiņus apvienojošās sabiedriskās organizācijas – biedrība "Ukraiņu kongress" un Vangažu ukraiņu biedrība "Jatraņ", Rīgas Ukraiņu vidusskola, kā arī "Creative Media Services", "DDB Latvia", "Diena", "Digibrand", "Ecolines", "Grupa Lukss", "Tipogrāfija ADverts", "Latvijas Mobilais Telefons", Latvijas Televīzija, Liepājas dome, "Ogilvy PR Latvia", "Parnass Presentreklam", restorāns "Garlībs", Rīgas Latviešu biedrība, "Skrivanek Baltic", "PrivatBank", "Stage `N Deco", "Apgāds Mantojums", "Biļešu Paradīze", "Kalnciema kvartāls", "Clear Channel Latvia", "Muzikālā Dizaina Grupa", "Musica Baltica", "Jelgavas tipogrāfija", "S-Print Baltic", "BTA Insurance Company", "Iļģuciema kvass", "Latvijas Bērnu fonds", "Alianse Latvija bez bāreņiem", "Mēness aptieka", "Kultfilma", "M Lite Group", "KM Sound", "SWH Rock", Latvijas Radio, "Top Radio", "Neatkarīgā Rīta Avīze", "TVNet", "Inbox.lv", "Delfi", "Daugiem.lv", "Mammamuntetiem.lv", Latvijas Nacionālā Opera, Tenisa centrs Ādaži, Jūrmalas pilsētas dome, LGV, Baltic Taxi.

Ziedojumu iniciatīvu "Kara bērni" ierosinājuši Latvijas Rotary klubi, kas pārstāv nevalstisku organizāciju "Rotary International". Rotary ir nozīmīga kustība visā pasaulē, tās darbības jēga un palīdzības apjoms gūst atzinību visos pasaules kontinentos. Rotary ir kļuvis par pasaules mēroga humanitāru spēku, kas ar savu darbības stilu apliecina tādas cilvēciskās vērtības kā sabiedriskā aktivitāte, labestība un palīdzība. Latvijā ir 20 Rotary klubi.

Vairāk par iniciatīvu: www.karaberni.lv un www.facebook.com/karaberni.lv.

Iespēja ziedot:

  • Ziedot.lv ziedojumu konts: Swedbank, konta Nr.: LV95HABA0551006150241, mērķis: ziedojums Kara bērni (informācija par kontu numuriem citās bankās, kā arī iespēja ziedot, norēķinoties ar maksājumu kartēm, pieejama šeit www.ziedot.lv/kara-berni-2187);
  • Ziedojumu tālrunis: 90006382 (1,42 EUR /par zvanu).

0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


ienāktreģistrēties