Lekcijas "Nākotnes profesijas" ietvaros

Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola, 08.05.2015., 09:11

15. maijā no pulksten 12:00 ikviens interesents tiek aicināts uz bezmaksas lekcijām konferences "Nākotnes profesijas" ietvaros, kas tiek organizēta radošās izcilības pasākuma "Zelta griezums" ietvaros Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā, Alejas ielā 18.

"Nākotnes profesijas"Konferencē piedalīsies mūziķis Jānis Šipkēvics jaunākais (Shipsi), starptautiski atzīto keramiķu tandēms "SkujaBraden", rezidenču centra "Serde" izveidotāja Signe Pucena", sociālantropologs Viesturs Celmiņš. Ar Liepājas attīstības tendencēm kultūrā iepazīstinās Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis.

Ik gadu, organizējot pasākumu "Zelta griezums", tiek meklētas aktuālas tēmas, kas saistošas ne tikai Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņiem un pasniedzējiem, bet arī visas Latvijas mākslas vidusskolām, augstskolām, māksliniekiem, bērnu vecākiem, kas ir pārdomās par savu bērnu nākotni un apgūstamo profesiju. Tāpēc šogad pasākuma "Zelta griezums" lekciju ciklam, kas notiks 15. maijā no pulksten 12.00 līdz 16.30, dota tēma "Nākotnes profesijas". Kā uzsver viens no uzaicinātajiem lektoriem sociālantropologs Viesturs Celmiņš, ne tikai Latvijā reģionos un pilsētās notiek sarukšanas procesi, tādi notiek arī attīstītajās Eiropas valstīs, tāpēc ir jākoncentrējas uz reģionu attīstību iedzīvotāju skaita sarukšanas kontekstā. Līdz ar to no jauna jādefinē, kā turpmāk dzīvot, jo nākotnē šie sarukšanas procesi tikai turpināsies.

Jānis Šipkēvics (Shipsi) ir talantīgs mūziķis, grupas "Instrumenti" vokālists un taustiņinstrumentālists. Jānis Šipkēvics arvien biežāk savās intervijās uzsver nepieciešamību tiekties pēc izcilības un par tēmu "Radošums" runās arī Liepājā. "Instrumenti" skaņu apaudzē ar izteiksmīgu vizualitāti, radot augstvērtīgu audiovizuālo performanci. Grupai līdzās vienmēr ir tās radošo domubiedru loks, tostarp modes mākslinieku duets mareunrol’s, režisors Uģis Olte, mākslinieks Kristaps Epners. "Instrumenti" ļoti labprāt sadarbojas ar jauniepazītiem citu radošo sfēru pārstāvjiem un sapņo radīt platformu, uz kuras dažādām mākslas disciplīnām tikties un mijiedarboties", atzīst Jānis Šipkēvics. Mūziķis uzskata, ka aizvien pastāv daudzas sapuvušas definīcijas, kuras būtu ļoti svarīgi pēc iespējas ātrāk izrevidēt, un tās smirdīgākās atvilktnes vajadzētu izmazgāt un ielikt tajās svaigas mapītes un svaigas domas.

Ar lekcijām konferencē "Nākotnes profesija" uzstāsies arī starptautiski atzītās keramiķes - Ingūna Skuja un Melisa Breidena, tradicionālās kultūras pētniece Signe Pucena un Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis.

Pasākums "Zelta griezums" tika iedibināts ar mērķi runāt par radošo izcilību, par tiekšanos pēc ideālā, proporcionālā, skaistā. Ideja paredz apzināšanos, ka lietu kopums veido perfektu un skaistu kopainu. Šādi Liepājas Dizaina un mākslas vidusskola sadarbībā ar biedrību "Kurzemes radošās industrijas attīstības centrs" aktualizē gan mākslas lomu sociālekonomiskajā situācijā, gan radošā potenciāla apzināšanās nepieciešamību un estētisko vērtību saglabāšanas nepieciešāmību.

Ar visu pasākuma "Zelta griezums" programmu iespējams iepazīties Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas mājas lapā www.ldmv.edu.lv un pasākuma sociālajā profilā www.facebook.com/zeltagriezums. Pasākumu "Zelta griezums" finansiāli atbalsta Liepājas radošo industriju klasteris un Liepājas Kultūras pārvalde.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties