Apmācību kurss skolotājiem par neformālo izglītību

Ieva Kulmane, 22.03.2010., 08:30

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) aicina skolotājus piedalīties apmācībā par neformālo izglītību, kur trīs dienu laikā piedāvāsim padziļināt zināšanas par neformālās izglītības teorētiskiem, metodiskiem un praktiskiem aspektiem un programmu "Jaunatne darbībā".

Apmācību kurss notiks no 2010.gada 16. līdz 18.aprīlim.

Programma "Jaunatne darbībā" ir neformālās izglītības programma jauniešiem, programmas mērķis ir veicināt aktīvu pilsonisko apziņu, solidaritāti un iecietību jauniešu vidū un aicināt jauniešus veidot Eiropas Savienības nākotni. Programma atbalsta mobilitāti Eiropas Savienības robežās un ārpus tām, neformālo izglītību un starpkultūru dialogu, veicina visu jauniešu iekļaušanu programmā un sabiedrībā, neatkarīgi no izglītības, sociālās vai kultūras vides. Programmā var veidot jauniešu apmaiņas, jauniešu iniciatīvas, jauniešu demokrātijas projektus, apmācību un sadarbības projektus, Eiropas Brīvprātīgā darba projektus. Šie projekti var tikt veiksmīgi izmantoti, lai strādātu ar jauniešiem.

Apmācību mērķis
Veicināt un attīstīt izpratni par neformālās izglītības konceptu, tā praktisko, teorētisko un metodisko pielietojamību darbā ar jauniešiem programmas "Jaunatne darbībā" ietvaros.

Programmas elementi:
- neformālā izglītība, tās skaidrojums un praktiskais pielietojums darbā ar jauniešiem;
- neformālās izglītības instrumentu izmantošana profesionālajā darbā;
- neformālās izglītības metodika praksē un mācīšanās veidi – kā izvēlēties, modelēt, veidot, pielāgot un pielietot dažādas metodes atbilstoši mērķa auditorijas vajadzībām;
- grupas dinamika un tās izmantošana jaunatnes darbā;
- atbalstoša un jauniešu līdzdalību veicinoša pieeja jaunatnes darbā;
- individuālā un grupas motivācija, t.sk. līdzdalības veicināšana, iedrošināšana un atbalsts;
- ES neformālās izglītības programma "Jaunatne darbībā" un tās piedāvātās iespējas.

Pretendentu profils:
- dažādu izglītības institūciju skolotāji, kā arī pedagoģijas studenti, kuri papildus pamata darba pienākumiem ir vai plāno būt iesaistīti ārpusstundu darbā ar jauniešiem;
- pretendentam ir motivācija un vēlme iesaistīties programmas "Jaunatne darbībā" projektu un pasākumu sagatavošanā un realizēšanā;
- pretendentam nav ilggadējas pieredzes neformālajā izglītībā;
- pretendents ir gatavs piedalīties apmācību kursā pilnu laiku;
- pretendents nav iepriekš piedalījies apmācībās par neformālo izglītību.

Apmācību vadīs neformālās izglītības apmācītāji Māris Resnis, Vilis Brūveris, Zita Krastiņa un Sandris Žeivots. Vadītājiem ir pieredze darbā ar jauniešiem, viņi vairākus gadus ir īstenojuši projektus ES neformālās izglītības programmā. Apmācībās tiks izmantotas daudzveidīgas interaktīvas metodes, dalīšanās pieredzē. Pēc apmācības dalībniekiem tiks izsniegts YOUTHPASS sertifikāts.

Norises vieta
Ņemot vērā dalībnieku interesi par šādām apmācībām iepriekšējos gados, šoreiz apmācība tiks organizēta divās norises vietās, kopā apmācot ap 45 skolotājus. Viesu nams "Rāmavas muiža", Rīgas rajons (www.ramavasmuiza.lv). Viesu nams "Debesu bļoda", Ogres rajons (http://www.viss.lv/?p=150704).

Izmaksas
JSPA sedz uzturēšanās, ēdināšanas un apmācību izdevumus. Tiks nodrošināts transports no Ogres uz viesu namu "Debesu bļoda". Pārējie izdevumi uz semināra vietu jāsedz dalībniekiem.

Pieteikšanās
Lai pieteiktos apmācībai, aizpildiet pieteikuma anketu un līdz 2010.gada 6.aprīļa plkst. 9:00 nosūtiet to uz e-pastu rasa.reinholde@jaunatne.gov.lv vai pa faksu 67358060. Atbilde par piedalīšanos seminārā tiks sniegta līdz 2010.gada 8.aprīlim.

Maksimālais dalībnieku skaits katrā apmācībā ir ierobežots. Dalībnieku pieteikuma anketas izvērtēs dalībnieku atlases komisija.

Sīkāka informācija
Ja Jums rodas jautājumi vai ir nepieciešama papildu informācija, lūdzu, rakstiet rasa.reinholde@jaunatne.gov.lv vai zvaniet 67358061. Informāciju par ES neformālās izglītības programmu "Jaunatne darbībā" atradīsiet mājas lapā www.jaunatne.gov.lv.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
I blog often and I truly thank you for your information. This great article has truly peaked my interest. I will book mark your website and keep checking for new details about once per week. I opted in for your Feed too.Strategi Hack Slot

Cruz

Качественное изготовление печатей и штампов на заказ в Москве и Санкт-Петербурге.

DannyBig

Porn ideo online

Violet


ienāktreģistrēties