Ārzemēs iegūstamā augstākā izglītība – populāra Latvijas jauniešu vidū

Līga Vanaga, 03.03.2010., 06:59

Biedrības Dream Foundation veiktajā pētījumā secināts, ka jauniešu vidū ļoti populāras ir studijas ārvalstīs, kas ir veids kā iepazīties ar jauniešiem no citām valstīm, iegūt starptautiski atzītu diplomu, konkurēt darba tirgū un nodrošināt labu finansiālo stāvokli nākotnē.

Piedaloties izstādē Skola 2010, kas norisinājās no š.g. 24. līdz 27.februārim izstāžu hallē Ķīpsala, Dream Foundation veica socioloģisku pētījumu par jauniešu izvēli studēt ārzemēs. Pētījuma gaitā tika aptaujāti 95 respondenti – gan vidusskolas pēdējo klašu skolēni, gan augstskolu studenti, kuri apsver iespēju pieteikties studijām ārvalstu augstskolās.

Lielu interesi jauniešu vidū saglabā ar biznesu saistītās studijas, kā, piemēram, finanšu un projektu vadība, mārketings un sabiedriskās attiecības, kā arī, vērtējot iespējamos finansiālos ienākumus pēc augstskolu beigšanas, jaunieši apsver iespējas izvēlēties medicīnas studijas. Kā viens no iemesliem tiek minēts augstais ienākumu līmenis medicīnas jomā Eiropā un Amerikā. Savukārt, vērtējot Itālijā un Spānijā piedāvātās augstās kvalitātes studijas mākslas un dizaina jomās, jaunieši domā par arhitektūras un vides dizaina programmām šajās valstīs.

Valstis, kuras jaunieši galvenokārt izvēlas savām studijām ārzemēs, ir Dānija un Anglija, kas saistāms ar iespēju iegūt bezmaksas un augsta līmeņa izglītību. Tomēr arī tādas valstis kā Zviedrija, Norvēģija, Igaunija, Francija, Nīderlande un Spānija ir jauniešu iecienītas, jo piedāvā studiju procesa un apgūstamo profesiju dažādību. Zviedrija vilina tos, kuri vēlas savas zināšanas papildināt biznesa un inovāciju jomās, Spānija – dizaina un mākslas sfērās.

Jaunieši, kas piedalījās pētījumā, atzinuši, ka studijas ārzemēs biedē ar nezināmo un nepazīstamo vidi, kā arī ar domu, ka būs jādzīvo tālu no savas ģimenes un draugiem. Tomēr tas netraucē viņiem pieņemt izšķirošo lēmumu par labu izglītības iegūšanai ārpus Latvijas, kas paver durvis jaunām iespējām nākotnē.

Dream Foundation ir Eiropas līmeņa bezpeļņas organizācija, kuras galvenā darbības sfēra ir radīt iespējas, sniedzot informāciju un atbalstu studijām ārzemēs. Ar "Dream Foundation" palīdzību ir iespējams pieteikties 27 augstskolām un universitātēm, kas piedāvā augstāko izglītību 11 Eiropas valstīs, kā arī Kanādā, Brazīlijā un Malaizijā. Augstskolas piedāvā vairāk nekā 1500 studiju programmas, no kurām lielākā daļa ir angļu valodā.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa

I blog often and I truly thank you for your information. This great article has truly peaked my interest. I will book mark your website and keep checking for new details about once per week. I opted in for your Feed too.Strategi Hack Slot

Cruz

Качественное изготовление печатей и штампов на заказ в Москве и Санкт-Петербурге.

DannyBig


ienāktreģistrēties