"ZZ Čempionāta" mājas darbos skolēni atklājuši simtiem neparastu Latvijas dabas bagātību

Kristīne Rasnača, 10.04.2015., 10:57

9. aprīlī noslēgusies pieteikšanās vērienīgākajām Vislatvijas skolēnu sporta un prāta spēlēm "ZZ Čempionāts", kas šogad norisinās jau devīto gadu pēc kārtas.

Dalībai čempionātā ir reģistrējušās simtiem klašu no 400 skolām, kopumā aptverot 110 Latvijas novadus un pilsētas. Vienlaikus noslēdzies arī mājas darbu iesniegšanas posms, kurā skolēni mēneša laikā atklājuši simtiem dažādu neparastu Latvijas dabas bagātību, pierādot, ka Latvija ir viena no skaistākajām un zaļākajām valstīm pasaulē.

"ZZ Čempionāts"

Jau devīto gadu "ZZ Čempionāts" notiek skolēnu pavasara semestra mācību laikā un tradicionāli sastāv no trīs posmiem – pieteikšanās un mājas darba izpilde, pusfināli visos Latvijas reģionos un lielais fināls trīs klašu grupās: 4.-5., 6.-8. un 9.-12. klases. Vienlaikus ar pieteikšanos, klasēm no 9. marta līdz 9. aprīlim bija jāiesniedz mājas darbs par tēmu "Mana novada dārgumi", izveidojot divu minūšu garu video, kurš parāda kādu maz zināmu vai vēl neatklātu vietu vai objektu savā novadā, pilsētā vai ciematā, apvijot to ar skolēnu pašu izdomātu stāstu vai atjaunojot kādu jau zināmu teiku.

"ZZ Čempionāts"

Mājas darbu izvērtēšana notiks līdz 20. aprīlim, kā rezultātā tiks noteiktas tās klases, kas iegūs iespēju piedalīties kādā no pieciem Latvijas pusfināliem – 28.aprīlī Daugavpilī, 30. aprīlī Jelgavā, 6. maijā Rīgā, 8. maijā Madonā un 12. maijā Kuldīgā.

Pirmo reizi "ZZ Čempionāta" vēsturē fināls norisināsies Jūrmalā 30. maijā, aptverot gan Dzintaru pludmales zonu, gan Dzintaru mežaparku. Tajā gandrīz 200 labākās klases jeb 6000 skolēnu sacentīsies par vienotākās, radošākās un sportiskākās klases titulu un lieliskām balvām no projekta organizatoriem un atbalstītājiem. Pirmās vietas ieguvēji dosies aizraujošā ārzemju ceļojumā, otrās vietas ieguvēji balvās saņems modernus "Huawei" viedtelefonus visai klasei, bet komanda, kas ierindosies godalgotajā trešajā vietā, piedzīvos ekstrēmu pārgājienu pa Latviju.

"ZZ Čempionāts"

"ZZ Čempionātu" jau devīto gadu pēc kārtas rīko sarunu karte "Zelta Zivtiņa" sadarbībā ar jauniešu organizāciju "Avantis" ar mērķi popularizēt fiziski aktīvu un radošu dzīvesveidu jauniešu vidū, kā arī veicināt tādas vērtības kā savstarpējā cieņa, saliedētība un komandas gars.

"ZZ Čempionāts"

Tāpat kā pērn, arī šī gada "ZZ Čempionāts" ģenerālsponsors ir viens no pasaules vadošajiem informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmums "Huawei Technologies". "ZZ Čempionātu" atbalsta "Tele2", Izglītības un zinātnes ministrija, Tautas Sporta federācija, Latvijas Sporta federāciju padome, Jūrmalas dome, Latvijas Televīzija, "JCDecaux", "Sīrups", "inbox.lv", "Pilseta24.lv", "Pieci.lv", apdrošināšanas sabiedrība "ERGO", "MCĀbols", "Narvesen", kā arī Daugavpils dome, Jelgavas dome, Kuldīgas dome un Madonas dome.

"ZZ Čempionāts" ir Latvijā vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles, ko rīko "Tele2" sarunu karte "Zelta Zivtiņa" sadarbībā ar jauniešu organizāciju "Avantis" kopš 2007. gada. Tā ir tradīcija, kas apvieno tūkstošiem skolēnu no simtiem Latvijas skolām fiziski aktīvām, radošām un netradicionālām sacensībām, kurās 4. – 12. klases demonstrē spēju sadarboties komandā, vienlaikus izmantojot katra talantus un erudīciju.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties