Tiek izsludināts Vernera fon Sīmensa Izcilības balvas konkurss

RTU Informācijas centrs, 21.10.2010., 11:29

Siemens Osakeyhtio Latvijas filiāle sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU) un Latvijas Universitāti (LU) izsludina Vernera fon Sīmensa Izcilības balvas konkursu abu universitāšu doktorantūras un maģistrantūras absolventiem.

Uz Vernera fon Sīmensa Izcilības balvu (Werner von Siemens Excellence Award) var pretendēt RTU un LU absolventi, kuri aizstāvējuši promocijas vai maģistra darbu ne agrāk kā 2009./2010. akadēmiskajā gadā tādās nozarēs kā elektrotehnika, enerģētika, elektronika, automātika, transporta sistēmas un medicīnas inženierija.

Konkursa mērķis ir noteikt labākos Latvijas studentus un jaunos zinātniekus – promocijas un maģistra darbu autorus, kas zinātniskos darbus izstrādājuši valsts ekonomikai nozīmīgās eksakto zinātņu jomās. Kopējais stipendiju fonds ir 5000 eiro (Ls 3514).

Lai pieteiktos konkursam, maģistra vai promociju darba autori vai darbu vadītāji līdz 25. novembrim aicināti iesniegt pieteikumu vai nu RTU, vai arī LU atbildīgajām personām.

Stipendiātus noteiks RTU, LU un Siemens deleģētu ekspertu komisija. Kā zinātnisko darbu vērtēšanas kritēriji izvirzīti pētījuma novitāte, pētījuma pielietojamība un publicitāte.

Vernera fon Sīmensa balva talantīgākajiem Latvijas inženierzinātņu jaunajiem pētniekiem tiks piešķirta jau vienpadsmito reizi. Konkursā ik gadu piedalās labākie RTU un LU maģistra darbu un doktora disertāciju autori. Konkurss par Vernera fon Sīmensa balvu pirmoreiz norisinājās Vācijā 1997. gadā par godu Siemens 150 gadu jubilejai, bet jau 2000. gadā pirmais konkurss par šo balvu notika arī Latvijā.

Tehnoloģiju un pakalpojumu kompānijai Siemens ir izveidojusies ļoti veiksmīga sadarbība ar lielākajām Latvijas augstskolām, tai skaitā arī ar RTU un LU, kuru studentiem Siemens sniedz atbalstu centienos gūt kvalitatīvas profesionālās zināšanas un nākotnes darbam nepieciešamo praksi.

Papildu informācija un nolikums RTU un LU interneta mājaslapās: www.rtu.lv vai www.lu.lv

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties