Sociālās situācijas uzlabošana Daugavpils novada romu kopienā un viņu integrācija aktīvajā darba tirgū

Biedrība „Nēvo Drom D”, 09.03.2015., 10:04

No 01.01.2015. līdz 30.06.2015. Daugavpilī biedrība "Nēvo Drom D" sadarbībā ar biedrību "Erfolg" un Latvijas Republikas Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu īsteno projektu "Sociālās Situācijas Uzlabošana Daugavpils novada romu kopienā un viņu integrācija aktīvajā darba tirgū".

"Sociālās Situācijas Uzlabošana Daugavpils novada romu kopienā un viņu integrācija aktīvajā darba tirgū"Projekta mērķis ir veicināt romu kopienas integrāciju Latvijas kopienā, paaugstināt romu tautības jauniešu izglītības līmeni, sekmēt viņu integrāciju sabiedrībā un atbrīvot viņus no barjera, kurš ir spilgti izteikts starp romiem un apkārtējiem. Projekta galvenie uzdevumi ir sekmēt romu tautības pārstāvju konkurētspēju darba tirgū un dot viņiem iespēju apgūt arodu un uzņēmējdarbības pamatus, attīstīt sadarbību starp romu kopienu, vietējo pašvaldību un citām iestādēm.

Projekta aktivitāšu programmā ir ietverti gan izglītojošie pasākumi - šūšanas un dizaina kursi, seminārs par romu nodarbinātības un izglītības iespējām, ieskats tirgus ekonomikā un mikrouzņēmuma dibināšanas nosacījumos, gan arī izklaidējošie un sabiedrības saliedēšanas pasākumi, kuru mērķis ir godināt romu nacionālās tradīcijas un sniegt atbalstu viņu kultūras saglabāšanai. Visas šis aktivitātes ļaus samazināt bezdarba līmeni romu sabiedrībā un sabiedrībā kopumā, veicinās pozitīvo attieksmi pret romu tautības pārstāvjiem Daugavpilī un novadā , kā arī sniegs pamatu harmonisko attiecību attīstībai starp Latvijas un romu sabiedrību.

Projekts top ar Daugavpils biedrības "Erfolg" sadarbību, kura kā galvenais projekta partneris sniedz palīdzību biedrībai "Nēvo Drom D" projekta programmas sastādīšanā un aktivitāšu vadīšanā, kā arī nepieciešamo dokumentu noformēšanā. Projekta īstenošanā piedalīsies arī Daugavpils pilsētas dome un Daugavpils novada dome.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties