Rīgas osta 815. gadu jubilejas ietvaros izsludina zinātniski pētniecisko darbu konkursu skolēniem

Viesturs Deksnis, 08.10.2015., 07:39

Atzīmējot Rīgas ostas 815. jubilejas gadu un akcentējot ostas nozīmi pilsētas attīstībā, Rīgas brīvosta izsludina ikgadējo - jau astoto - radošo zinātniski pētniecisko darbu konkursu skolēniem "Osta pilsētai".

Rīgas osta 815. gadu jubilejas ietvaros izsludina zinātniski pētniecisko darbu konkursu skolēniemJaunieši aicināti darbus iesniegt gan tādās gadskārtējās konkursa apakštēmās kā ostas loma ekonomiskajos un sociālajos pilsētas procesos, gan šogad īpaši izceltā konkursa apakštēmā – spilgtākie pagrieziena punkti Rīgas Brīvostas 815 attīstības gadu vēsturē, kā arī nākotnes perspektīvas.

Gadskārtējā konkursa "Osta pilsētai" mērķis ir sekmēt skolēnu izpratni par ostas darbību un attīstību gan ostas mērogā, gan savas karjeras izaugsmes kontekstā, kā arī stimulēt jaunu teorētisko zināšanu apguvi un to praktisko pielietošanu modernā ostā. Šāds konkurss palīdz sekmēt skolēnu radošo spēju un ideju potenciāla attīstību. Tāpēc konkursa dalībnieki tiek aicināti meklēt jaunas, radošas, tostarp starpdisciplināras pieejas, tādējādi savu izglītību papildinot ar jaunu pieredzi un plašākām zināšanām ostas specifikas jomā.

Konkursā drīkst piedalīties ikviens skolēns, kurš mācās Latvijas Republikas vidējās izglītības iestādes 11. vai 12. klasē, kā arī jebkurš vidējās speciālās izglītības iestādes vai arodizglītības iestādes vecāko klašu audzēknis. Konkursā piedalās komanda divu cilvēku sastāvā. Radošais darbs jāveido atbilstoši vidusskolas zinātniski pētniecisko darbu prasībām. Konkursā drīkst iesniegt arī darbus, kas tiek izstrādāti tekošā mācību gada zinātniski pētniecisko darbu projektu ietvaros. Šogad konkursa darbiem ir paaugstināta kvalitātes latiņa: kopā ar darbu ir jāiesniedz arī darba vadītāja recenzija. Otrajā atlases kārtā jeb konkursa finālā skolēniem savas idejas būs jāprezentē klātienē žūrijas komisijai.

Dalībnieku komandas konkursam var pieteikties līdz šā gada 23. oktobrim konkursa mājas lapā www.ostapilsetai.lv, savukārt konkursa fināls, kad labākās komandas prezentēs savus darbus žūrijai, notiks 12. novembrī.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties