"Positivus" un "Elektrum" aicina: Vairo draudzīgu enerģiju

Linda Igolniece, 13.04.2015., 07:26

Jau trešo gadu "Positivus" festivāls kopā ar "Latvenergo" un tā pārstāvēto produktu līniju "Elektrum" rīko gaismas objektu konkursu, dodot iespēju māksliniekiem izveidot gaismas objektus un radīt īpašu gaisotni "Positivus" festivālā.

Vairo draudzīgu enerģijuKonkursam darbus var pieteikt jebkurš, apspēlējot tēmu "Vairo draudzīgu enerģiju!". Piecu labāko ideju autori saņems līdz 1000 eiro savu darbu realizēšanai katrs, kā arī četrus ielūgumus uz "Positivus" festivālu.

"Mums, organizējot "Positivus" festivālu, vienmēr ir bijis svarīgs talants un radošums jebkādās tā izpausmēs. Gaismas objektu konkursa laureātu darbi iepriekšējos gadus ir radījuši īpašu noskaņu, ļaujot uzmirdzēt vispārdrošākajām iecerēm, un arī šogad mēs sagaidām idejas, kas mūs visus pārsteigs un iedvesmos," piedalīties gaismas objektu konkursā un realizēt pašas drosmīgākās idejas aicina "Positivus" festivāla rīkotājs Ģirts Majors.

""Elektrum" ir par draudzīgu enerģiju – tādu, kas ir efektīva un droša. Tā ir ne tikai fizikāla parādība, bet arī pašu cilvēku un viņu darbu radīts strāvojums. Enerģijai, ko sajūtam klausoties labu mūziku, sportojot, radot idejas un jaunus darbus, esot kopā ar draugiem, baudot un piedzīvojot, emociju gamma ir visdažādākā. Tāpēc kopā ar "Positivus" festivālu aicinām vairot draudzīgu enerģiju, mudinot māksliniekus veidot gaismas instalācijas, kas rada pozitīvas emocijas un pie kurām būtu patīkami pavadīt laiku," norāda Solvita Linde, AS "Latvenergo" mārketinga un klientu apkalpošanas direktore.

Darbus var iesniegt individuāli vai grupās, pieteikumu skaits nav ierobežots. Konkursa nolikums paredz, ka konkursā iesniegtajiem darbiem ir jābūt gaismas objektiem, piemēram, instalācijām, vides dizaina objektiem, dekorācijām un tamlīdzīgi, turklāt tiem jābūt labi pamanāmiem gan dienas gaišajā, gan tumšajā laikā, un tiem ir jābūt pietiekami liela izmēra. Izstrādājot gaismas objektu, jāņem vērā, ka tas tiks izvietots kāpu zonā, starp priedēm.

Darbu pieteikšanas formā ir jāiekļauj mākslas darba – gaismas objekta, - vizualizācija, norādot mērogu, darba idejas īss apraksts, nepieciešamo materiālu un tehnisko vajadzību uzskaitījums un realizācijas apraksts, objekta darbībai nepieciešamais kW daudzums festivālā, kā arī darba izmaksu tāme. Visi interesenti tiek lūgti darbus iesūtīt līdz 11. maijam (ieskaitot) uz e-pasta adresi latvenergo@positivus.com. E-pasta vēstulē papildu iesniedzamajiem materiāliem jānorāda arī darba nosaukums, darba autors vai autoru kolektīvs, kā arī kontaktinformācija – telefona numurs un e-pasts. Ar pilnu konkursa nolikumu var iepazīties "Positivus" festivāla mājaslapā www.positivusfestival.com/lv/jaunumi/elektrum-aicina/.

Iesniegtos darbus izvērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs Latvijas Mākslas akadēmijas asociētais profesors, Vizuāli plastiskās mākslas nodaļas vadītājs, vides mākslas eksperts Aigars Bikše, Positivus festivāla organizatori, uzņēmuma AS "Latvenergo" un zīmola aktivizācijas aģentūras "SponsorKing" pārstāvji. Informācija par konkursa uzvarētājiem un labāko projektu autoriem tiks publicēta "Latvenergo" mājaslapā www.latvenergo.lv un "Positivus" festivāla mājaslapā www.positivusfestival.com 18. maijā. Konkursa organizatori ar labāko darbu autoriem sazināsies personīgi, lai vienotos par darbu realizēšanu Positivus festivālā un balvu nodošanu.

Devītais "Positivus" festivāls, kas no 17. līdz 19. jūlijam norisināsies Salacgrīvas Zvejnieku parkā, kā ierasts, būs notikums visiem augstvērtīgas mūzikas un traku ballīšu cienītājiem. Līdz šim izziņotie festivāla mākslinieki: "Robert Plant and the Sensational Space Shifters", "Placebo", "Kasabian", St.Vincent, Basement Jaxx, Tom Odell, "Jungle", Charli XCX, "Lamb", "Everything Everything", Fenech-Soler, Jack Garratt, "Ewert and the Two Dragons", "The Sound Poets", Kate Boy, "King Gizzard & The Lizard Wizard", "Triana Park", "Max Jury un Soak".

Līdz festivāla sākumam gaidāmi vēl vairāki paziņojumi par māksliniekiem, kas uzstāsies uz "Positivus" piecām skatuvēm.

Festivāla galvenais partneris ir Lattelecom, atbalsta Nordea un Tuborg. Jaunākās festivāla ziņas dzirdamas radio SWH - oficiālajā Positivus festivāla radio.

Festivāla biļetes nopērkamas www.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs un "Nordea" bankomātos. Trīs dienu biļete bez telts vietas maksā EUR 65,00, 3 dienu biļetes ar teltsvietu cena ir EUR 71,00. Pārdošanā nonākušas arī vienas dienas biļetes, kuru cena ir 35,00 EUR.

Papildu informācija: www.positivusfestival.com/lv/jaunumi/elektrum-aicina/ un www.positivus.com/.

Iedvesmojies festivālam: www.youtube.com/watch?v=rC97bMoGDLQ.

Iedvesmojies gaismas objektu radīšanai: www.youtube.com/watch?v=ipQX2i5gBIE.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties