Pieteikšanās uz nometni "Zaļā nakts" atlikusi viena nedēļa

Zane Onkele, 30.09.2010., 13:01

Latvijas Zaļais punkts atgādina, ka līdz pieteikšanās uz diennakts izglītojošo nometni "Zaļā nakts" noslēgumam atlikusi viena nedēļa! Vēl tikai līdz 7. oktobrim jaunieši no visas Latvijas var veidot komandas un iesniegt savus pieteikumus konkursam par ceļazīmi uz kādu no trim nometnēm, kas notiks Rēzeknē (15.okotbrī), Liepājā (22.oktobrī) un Jūrmalā (29.oktobrī).

Zinošu speciālistu virsvadībā darbojoties piecās darbnīcās, jaunieši iegūs informāciju par tādiem būtiskiem vides jautājumiem kā atkritumu samazināšana, ekodzīve, izdzīvošana vidē un āra dzīve, dabasgāzes lietošanas drošība, resursu taupība, kā arī sabiedriskās domas veidošana un nozīme vides ilgtspējas nodrošināšanā. Projekts ne vien izglītos, bet arī veicinās jauniešu interesi par procesiem dabā Latvijā un pasaulē, kā arī rosinās saturīgi pavadīt brīvo laiku, izzinot sevi, sabiedrību un apkārtējo vidi.

Skolēnu diennakts nometnē "Zaļā nakts" dalībniekiem tiks piedāvāta uz pieredzi balstīta izglītība, kas ļauj mācīties aizraujoši un interesanti, ikvienam nodrošinot iespēju pašam piedzīvot, pārdzīvot un pielietot iegūtās zināšanas un prasmes. Nometnes izglītojošo saturu novērtējis arī Valsts Izglītības satura centrs (VISC), kas arī aicina skolēnus pieteikties nometnei.

Nometnē skolēni tiks apmācīti piecās darbnīcās: "Sabiedriskās domas nozīme vides ilgtspējas nodrošināšanā" (vadītājs - žurnālists Sandijs Semjonovs); "Atkritumu samazināšana" (vadītāja - Latvijas Zaļā punkta padomes priekšsēdētāja Undīne Būde); "Ekodzīve" (vadītāja – Latvijas Radio raidījuma "Zināmais nezināmajā vadītāja" Anitra Tooma); "Āra dzīve. Izdzīvošana.Komunikācija" (vadītājs – āra dzīves apmācību centra "Pelēkais vilks" instruktors Nils Klints); "Dabasgāze – sākums labai enerģijai" (vadītājs Latvijas Gāze Mācību centra

Inženieris – lektors Kaspars Šampiņš). Pēc apmācībām visi nometnes dalībnieki piedalīsies aizraujošās sacensībās – zināšanu pārbaudē, kur kopā ar savu komandu meklēs atbildes, spriedīs, domās, atcerēsies darbnīcās un skolā iemācīto.

Lai piedalītos nometnē, nepieciešams izveidot piecu zinātkāru un aizrautīgu 14 līdz 19 gadus vecu jauniešu komandu. Komandai līdz šī gada 7. oktobrim, pulksten 09.00 jāaizpilda anketa Latvijas Zaļā punkta mājas lapā, http://www.zalais.lv/lv/zala-nakts-2010/nakts-aptauja/ jāatbild uz 16 dažādiem jautājumiem par vidi un cilvēku tajā, kā arī jāapraksta komandas dalībnieku ikdienā veiktās 3-5 darbības vides ilgtspējas veicināšanai. Uz katras pilsētas nometni tiks aicinātas 20 komandas, kuras iegūs vislielāko punktu skaitu.

Katras no trim nometnēm uzvarētājkomanda un tās pedagogs balvā saņems AS "Latvijas Gāze" dāvāto piedzīvojumu ekskursiju.

Nometnes "Zaļā nakts" vadītājs būs mūziķis, televīzijas un radio raidījumu vadītājs Kaspars Zlidnis.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties