Informatīvs seminārs skolotājiem "Pedagogu un DMDM sadarbības modeļi"

Nataļja Sujunšalijeva, 13.10.2015., 05:37

Pirmdien, 2015. gada 19. oktobrī, plkst. 14.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM; Rīgā, Skārņu ielā 10/20) aicina skolotājus, pedagogus un klases audzinātājus uz informatīvu semināru "Pedagogu un DMDM sadarbības modeļi".

Johanness Rantasalo (Johannes Rantasalo). Svešinieki naktī. 2009. Studijas darbsSeminārs tiek rīkots ar mērķi aktualizēt pedagogu sadarbības modeļus ar Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju un iepazīstināt ar jaunumiem izglītības programmu jomā.

Atklājot semināru, DMDM vadītāja Inese Baranovska teiks atzinīgus vārdus skolotājiem, kuri regulāri un ļoti veiksmīgi sagatavo klasi muzeja apmeklējumam. Pasākuma dalībnieki uzzinās par labās prakses piemēriem un darba metodēm, nostiprinot ilgtspējīgu, radošu sadarbību starp skolotājiem un muzeja pedagogiem. Dalīties ar savu pieredzi ar kolēģiem ir uzaicināti skolotāji, kuri veido metodiskos materiālus par muzeja pastāvīgo ekspozīciju un izstādēm.

Šī gada pavasarī Latvijas Nacionālais mākslas muzejs (LNMM) vērsies ar iniciatīvu pie nodibinājuma "Fonds Nāc līdzās!", piedāvājot muzeja platformu iekļaujošu izglītības programmu veidošanai. 2015. / 2016. mācību gadā četros LNMM muzejos norisināsies vairākas radošās darbnīcas, kurās māksla būs nevis izpētes objekts, bet instruments turpmākajai saskarsmei starp jauniešiem ar invaliditāti un bērniem no vispārizglītojošajām skolām. Seminārā DMDM izglītības programmu kuratore Kristīne Šica iezīmēs galvenos projekta mērķus un informēs par iespēju tajā piedalīties, izmantojot Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja piedāvājumu – darbnīcu "Mākslas valodas apguve".

2015. gads Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā noslēgsies ar ceļojošo retrospektīvo izstādi "Somijas stikla māksla. 2005–2010", kuru starptautiskajam vērtējumam sagatavojis prestižais Somijas Stikla muzejs Rīhimeki. Līdztekus ekspozīcijai Lielajā zālē muzeja augšstāvā apmeklētāji varēs iepazīties ar stāstu par slaveno "Iittala" ražotni, zīmola galvenajiem māksliniekiem un dizaineriem, kā arī gūt ieskatu mūsdienu produkcijā. Kāda šodien ir Somijas stikla māksla? Kā tā dzīvo un attīstās jau 21. gadsimtā? Atbildes uz šiem jautājumiem daļēji sniegs izstādes prezentācija.

Jau pavasarī muzejā būs skatāma Latvijas stikla mākslinieka, zīmola "An&Angel" dibinātāja un dizainera Arta Nīmaņa personālizstāde, kurā tiks eksponēti unikāli priekšmeti.

Minēto izstāžu sakarā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā notiks lekcijas un radošās darbnīcas mākslinieku vadībā, veltītas stikla mākslai un dizainam, kas palīdzēs izprast šī trauslā materiāla apstrādes dažādību un pārsteidzošus formveides risinājumus. Par to, ko audzēkņi iegūs, piedaloties stikla un ādas radošajās darbnīcās, skolotājiem pastāstīs DMDM izglītības programmu kuratore Agrita Pore.

29. oktobrī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs atklās rudens sezonu pasākumu programmai "Vārds dizainam", kura iekļauj arī radošās darbnīcas "Kas ir dizains?", rosinot bērnus tuvāk pētīt dizaina iespējas un lomu mūsu ikdienā. Radošās dizaina darbnīcas ir pieredzes un domu apmaiņa, tās ir inovatīvas ar brīvo formu un tiek veidotas kā piedzīvojums. Semināra laikā pasniedzējiem būs priekšroka kā pirmajiem pieteikt skolēnu grupas uz šīm nodarbībām pie DMDM izglītības programmu kuratores Lienes Granovskas.

Pasākuma noslēgumā Agrita Pore aicinās doties pastaigā pa ekspozīciju "Ielūgums uz gadsimta balli. 1915–2015", aplūkojot modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva skaistāko vakartērpu kolekcijas pērles.

Ieeja seminārā bez maksas. Vietu skaits ir ierobežots. Interesentus lūdzam pieteikties iepriekš pie Kristīnes Šicas, zvanot pa tālruni (+371) 67 222235 vai rakstot uz e-pastu Kristine.Sica@lnmm.lv. Piesakoties semināram, lūdzam norādīt vārdu, uzvārdu, pārstāvēto mācību iestādi un e-pastu.

Semināra programma:

  • 13.45–14.00 Dalībnieku reģistrācija;
  • 14.00–14.10 Atzinīgi vārdi pasniedzējiem LNMM Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja Inese Baranovska;
  • 14.10–14.40 Ieskats nākamajā izstādē "Somijas stikla māksla. 2005–2010" un jaunumi izglītības programmu piedāvājumā. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja izglītības programmu kuratore Kristīne Šica pastāstīs par sadarbību ar nodibinājumu "Fonds Nāc līdzās!". Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja izglītības programmu kuratore Agrita Pore iepazīstinās ar ādas un stikla radošajām darbnīcām;
  • 14.40–14.55 Informācija par dizaina nodarbībām muzejā. Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja izglītības programmu kuratore Liene Granovska informēs par projekta "Vārds dizainam" jauno sezonu. Ekskluzīva iespēja pieteikt 6.–12. klašu skolēnu grupas radošajai dizaina darbnīcai "Kas ir dizains?";
  • 14.55–15.15 Pieredzes stāsti "Sagatavošanās muzeja apmeklējumam". Jelgavas 4. vidusskolas mājturības skolotāja Aija Pridāne;
  • 15.15–15.30 Kafijas pauze. Iespēja uzdot jautājumus un pieteikties uz nodarbībām.
  • 15.30–16.30 Izvēles programma. Izstādes "Ielūgums uz gadsimta balli. 1915–2015" apskate un ekskursija Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja izglītības programmu kuratores Agritas Pores vadībā. Diskusijas, sarunas.

0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты барышень равным образом юношей он-лайн, в течение телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl

Hi, kam dashur të di çmimin tuaj

MasonSax


ienāktreģistrēties