Bēgļu politika ir tēma arī konkursa "Pasaules jaunatne debatē" IX Starptautiskajā finālā

Tālivaldis Kronbergs, 08.10.2015., 08:14

Daudziem jauniešiem no konkursa "Pasaules jaunatne debatē" dalībvalstīm — Čehijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Ungārijas un Latvijas — migrācijas tēma jau sen kļuvusi aktuāla, jo saskaramies ar lielāko bēgļu krīzi, kādu Eiropa piedzīvojusi kopš Otrā pasaules kara.

Bēgļu politika ir tēma arī konkursa "Pasaules jaunatne debatē" IX Starptautiskajā finālāPar to ir jādiskutē, tādēļ vācu valodā notiekošā konkursa "Pasaules jaunatne debatē" IX Starptautsikā fināla tēma ir "Vai visām Eiropas Padomes dalībvalstīm ik gadu būtu jāuzņem noteikts minimālais skaits bēgļu?". Konkursa "Pasaules jaunatne debatē" IX Starptautiskā fināla patrons ir bijušais Valsts prezidents Andris Bērziņš. Informatīvi atbalsta — "Latvijas avīze" www.la.lv.

Konkursa "Pasaules jaunatne debatē" Starptautiskais fināls pirmo reizi notiks Latvijā — Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur 2015. gada 23. oktobrī plkst. 11.00 četri labākie debatētāji piedalīsies aizraujošās fināla debatēs.

Pirms konkursa "Pasaules jaunatne debatē" lielā fināla dalībvalstu konkursu uzvarētāji no 2015. gada 19. līdz 23. oktobrim pulcēsies "Starptautiskā fināla nedēļā", kuras ietvaros piedalīsies profesionāļu vadītā sagatavošanās seminārā, apmeklēs dažādus kultūras pasākumus un piedalīsies vairākās debašu sesijās. Atlases kārtās un pusfinālā viņi debatēs par nakts apgaismojuma ierobežošanu, piekļuvi internetam kā pamattiesībām un marihuānas juridisku pielīdzināšanu alkoholam. No 16 "Starptautiskā fināla nedēļas" dalībniekiem finālā nokļūs četri labākie debatētāji. Uzvarētāju noteiks kompetenta žūrija.

Konkurss "Pasaules jaunatne debatē" notiek kopš 2005. gada, un tajā piedalās 10.—12.klašu skolēni no Centrālās un Austrumeiropas valstīm. Šajā laikā konkursā "Pasaules jaunatne debatē" iesaistījušās astoņas valstis. Mērķis ir stiprināt debates kā demokrātisku instrumentu diskusijās par cilvēktiesībām un to vēsturisko kontekstu, kā arī veicināt demokrātiju un savstarpējo saprašanos dažādu tautu jauniešu vidū. Lai sekmētu vācu valodas zināšanas dalības valstīs un tādējādi arī divpusējos kultūras sakarus, konkurss "Pasaules jaunatne debatē" notiek vācu valodā.

Konkurss "Pasaules jaunatne debatē" ir Gētes institūta, fonda "Erinnerung, Verantwortung und Zukunft", sabiedriskā labuma organizācijas "Hertie—Stiftung" un Vācijas Skolu sistēmas ārvalstīs pārvaldes projekts.

Plašāka informācija par konkursu "Pasaules jaunatne debatē": www.goethe.de/ins/lv/lv/spr/unt/ver/jdi.html.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties