Notiks zinātniskais vakars par augstākās izglītības kvalitāti Latvijā un Eiropā

Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs, 19.03.2015., 15:11

Turpinot Baltijas - Vācijas Austskolu biroja 10 gadu jubilejas pasākumu programmu, 24. martā plkst. 17:30 Latvijas Universitātes 2. auditorijā (Raiņa bulv. 19, Rīgā) notiks zinātniskais vakars par augstākās izglītības kvalitāti Latvijā un Eiropā.

Zinātniskajā vakarā piedalīsies Dr. Markuss Šteinmaiers (Markus Steinmayr, Dīsburgas-Esenes Universitāte) no Vācijas, Dr. Alberts Prikulis (Latvijas Universitāte), Rihards Blese (Akadēmiskās informācijas centrs) un Asnate Kažoka (Latvijas Universitātes Kvalitātes vadības un audita departaments) no Latvijas.

Kvalitātes nodrošināšanas koncepts un process ir veidojis augstākās izglītības sistēmu attīstību - pētniecības, mācību un administrēšanas jomā. Šajās universitātes darbības jomās tiek izmantoti atšķirīgi kvalitātes koncepti un kvalitātes nodrošināšanas rīki. Eiropā, Boloņas procesa rezultātā, ejot laikam līdzi, tika izteikts uzstādījums par kvalitātes nodrošināšanas struktūru izveidošanu. Kopš 2000. gadu vidus var novērot jaunu universālo maiņu augstākās izglītības kvalitātes nodrošināšanā: sākot ar standartu un noteikumu noteikšanu iepriekš, lai vēlāk izmērītu un novērtētu rezultātus un iznākumus. Kā rezultātā veids, kādā kvalitātes nodrošināšana tika ieviesta augstskolās, un veids, kādā tā attīstījās pēdējos gados, ir augstskolu organizatoriskās kultūras transformācijas process. Par šīm un citām aktuālām tēmām runās Dr. Markuss Šteinmaiers vieslekcijas "Vai ir jēga kvalitātes nodrošināšanai? Kvalitātes kultūras realitāte un fikcija." ietvaros.

Savukārt, Dr. Alberts Prikulis prezentācijas "Iekšējās kvalitātes nodrošināšanas problēmas Latvijas augstākajā izglītībā" ietvaros liks uzsvaru uz Eiropas standartu un vadlīniju ieviešanas pieredzes izpēti Latvijas un citu ES valstu augstskolās. Tiks prezentēti dati par pētījumu, kurā piedalījās 7 valstu pētnieku grupas, 28 augstskolas, izpētīta dokumentācija un aptaujātas dažādas ieinteresētās grupas attiecībā uz akadēmiskā procesa kvalitātes nodrošināšanu. Pētījuma mērķis bija noskaidrot galvenos šķēršļus kvalitātes standartu un vadlīniju sekmīgai ieviešanai un atklāt labās prakses piemērus un veicinošos apstākļus kvalitātes kultūras uzlabošanai.

Zinātniskā vakara noslēgumā paneļdiskusija, kurā piedalīsies:

  • Dr. Markus Šteinmairs - eksperts augstākās izglītības attīstībā un politikā. Dr. Šteinmaiers ir Dīsburgas-Esenes Universitātes zinātniskais līdzstrādnieks, kā arī Augstākās izglītības un kvalitātes uzlabošanas centra starptautisko attiecību nodaļas vadītājs;
  • Dr. Prikulis - līdzdarbojies Latvijas augstskolu akadēmiskā procesa kvalitātes izpētē, studiju programmu izvērtēšanā Latvijā un Lietuvā, kā arī starptautisku augstākās izglītības projektu izvērtēšanā Eiropas Komisijas Izglītības, kultūras un audiovizuālajā izpildaģentūrā;
  • Rihards Blese – Akadēmiskā informācijas centra pārstāvis;
  • Asnate Kažoka - Latvijas Universitātes Kvalitātes vadības un audita departamenta kvalitātes eksperte.

Zinātniskais vakars notiks angļu valodā. Dalība ir bez maksas.

Plašāka informācija: www.hochschulkontor.lv.

Zinātnisko vakaru organizē Baltijas -Vācijas Augstskolu birojs.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties