Zinātniskās pētniecības darbu konkurss vidusskolēniem "Nāc un studē RTU!"

Evita Serjogina, 06.10.2010., 08:04

Rīga, 2010. gada 6. oktobris – Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Starptautisko un sabiedrisko attiecību departaments (SSAD) izsludina gadskārtējo zinātniskās pētniecības darbu konkursu vidusskolēniem un viņu skolotājiem "Nāc un studē RTU!".

Konkurss norisināsies divās kārtās no 2010. gada 5. oktobra līdz 2011. gada 12. martam. Tā mērķis ir rosināt vidusskolēnu – topošo studentu – interesi par eksaktajām zinātnēm un RTU piedāvātajām inženierzinātņu studiju programmām. Konkursa dalībnieki varēs likt lietā skolā gūtās teorētiskās zināšanas un, veicot pētījumus un praktiskus eksperimentus, pārliecināties, ka tieši eksaktās zinātnes paver visplašākās jaunrades iespējas.

Pirmajā konkursa kārtā skolēniem atbilstoši konkursa nolikumam jāsagatavo zinātniskās pētniecības darbi, no kuriem RTU žūrija atlasīs 10 labākos, kas turpinās cīņu par uzvaru konkursa finālā 2011. gada 12. martā.

Konkursa uzvarētāji – pirmo trīs vietu ieguvēji – iegūs naudas balvas un RTU Atzinības rakstus. Konkursa žūrija atsevišķi vērtēs arī katra dalībnieka individuālo sniegumu un izvēlēsies vienu vai vairākus 12. klases skolēnus, kas uzrādījuši izcilus rezultātus konkursā, sevišķi 2. kārtas laikā izpildītajos testos, kuri ārpus konkursa varēs iestāties RTU pamatstudiju programmās.

Pagājušajā gadā konkursam "Nāc un studē RTU!" tika iesniegti 60 darbi. Godalgotas vietas ieguva: Talsu Valsts ģimnāzijas un Rīgas Franču liceja komandas. Liela daļa pērnā gada konkursa dalībnieku šobrīd ir RTU 1. kursa studenti.

RTU zinātņu prorektors akadēmiķis Leonīds Ribickis zinātniskās pētniecības darbu konkursu vidusskolēniem uzskata par vienu no veiksmīgākajām RTU aktivitātēm darbā ar topošajiem studentiem. Redzot, cik kvalitatīvus pētījumus ir veikuši konkursa dalībnieki un cik aktīvi viņi, jau būdami studenti, iesaistās RTU īstenotajos zinātniskajos projektos, prorektors ir gandarīts un optimistiski raugās uz zinātnes attīstību.

Vidusskolēnu komandas dalībai konkursā "Nāc un studē RTU!" var pieteikties līdz 2. novembrim, aizpildot pieteikuma anketu.

Konkursa nolikums un pieteikuma anketa atrodama RTU mājaslapā (www.rtu.lv) sadaļā "Topošajiem studentiem".

Papildu informācija:
Māra Sniķere,
RTU SSAD vadītāja
Tālr.: 67089313; 29286372
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties