Kļūsti par Signes Baumanes filmas izplatītāju

Kristīne Matīsa, 03.02.2015., 13:31

Animācijas režisore un māksliniece Signe Baumane savu jaunāko filmu, Oskara balvas nomināciju fināla divdesmitniekā iekļuvušo pilnmetrāžas animāciju "Akmeņi manās kabatās" (2014) finansēja ar plašas sabiedrības palīdzību un arī tās izplatīšanā izmēģina jaunu konceptu – ikviens visā pasaulē var kļūt par šīs filmas izplatītāju un saņemt procentus par tās izrādīšanu.

"Akmeņi manās kabatās"

"Jocīgā filma par depresiju" ir Ņujorkā dzīvojošās Signes Baumanes pirmā pilnmetrāžas animācijas filma, kura kopš pirmizrādes 2014. gada augustā izpelnījusies virkni atzinīgu recenziju un dažādu apbalvojumu, ieskaitot trīs "Lielos Kristapus" Nacionālajā filmu festivālā. Četru gadu garumā veidotās ASV un Latvijas kopražojuma filmas finansēšanai tika izmantota arī tā sauktā "pūļa finansēšanas / crowd-funding" sistēma, ar kuras palīdzību Signes filmu atbalstīja arī vairāki simti Latvijas iedzīvotāju. Autore aicina arī filmas popularizēšanā un izplatīšanā apvienot spēkus un izmantot interneta jaunieveduma iespējas, ko piedāvā online platforma Yekra.

"Spēles noteikumus" pati Signe Baumane izklāsta 3 minūtes garā videoinstrukcijā (www.youtube.com/watch?v=d8z8QGm3ldA) – potenciālajam filmas izplatītājam jāreģistrējas kā filmas oficiālajam pārstāvim ("affiliate"), un platforma Yekra nosūta speciāli viņam izveidotu linku, kuru iespējams tālāk izplatīt visos iespējamos veidos – mājaslapās, blogos, e-pasta vēstulēs, Facebook profilos un tamlīdzīgi. Šajā linkā iespējams filmu noskatīties par maksu, un katrā noskatīšanās reizē 10% no samaksas nonāk izplatītāja PayPal kontā.

Signe Baumane ierosina arī rīkot filmas noskatīšanos un apspriešanu draugu lokā, solot šādās speciāli rīkotās diskusijās piedalīties ar Skype palīdzību un atbildēt uz visiem iespējamiem jautājumiem.

Tuvāko trīs nedēļu laikā Signe Baumane sola izvēlēties trīs labākos savas filmas izplatītājus un nosūtīt viņiem ar autogrāfu parakstītu oriģinālzīmējumu no filmas vai arī "laimes akmeni" no papjē-mašē – šādus akmeņus režisore mēdza mest skatītāju zālē savas filmas seansos, solot laimi mīlestībā tiem, kas šos akmeņus noķers.

Visa informācija par filmu "Akmeņi manās kabatās" pieejama filmas mājaslapā www.rocksinmypocketsmovie.com, tur arī apmēram 30 dažādu mediju materiālu, kas raksturo filmas kvalitātes un mudina to gan skatīties, gan reklamēt draugiem un paziņām. Signes Baumanes enerģija, strādājot ar gatavās filmas izplatīšanu, demonstrē viņas ciešo pārliecību, ka nepietiek filmu tikai uzņemt, ir arī jāpieliek visi spēki, lai to nogādātu pie visplašākās auditorijas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties