Interaktīva programmēšanas nodarbība sākumskolēniem

Linda Sinka , 26.03.2015., 09:27

"E-prasmju nedēļas" ietvaros, "Lattelecom" sadarbībā ar bērnu programmēšanas programmu "Learn IT", aicina Rīgas skolas pieteikties uz atvērto programmēšanas nodarbību 3.-4. klašu skolēniem.

"Learn IT"Pusotras stundas garumā skolēniem būs iespēja iejusties datorā lomā, iepazīt modernas programmēšanas valodas un konstruēt savus pirmos "LEGO" robotus.

"Latvijā 2020.gadā veidosies vairāk kā 20 tūkstošu speciālistu iztrūkums dabaszinātņu, IKT un inženierzinātnēs. Tāpēc īpaši svarīgi jau no bērnības radīt interesi bērnos ne tikai interesi par tehnoloģiju iespējām, nezaudējot bērnu savstarpējo komunikāciju un radošumu, bet arī saprast, ka loģiskā domāšana ir kā muskulis, ko var attīstīt, un tieši tas ir visdrošākais tramplīns - pakāpiens tālākai dzīvei," atbalstu projektam "Learn IT" pamato "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

"Learn IT" ir inovatīva programmēšanas mācību programma sākumskolēniem, kas māca programmēšanas pamatus interesantā un radošā veidā un jau gadu notiek Rīgas Teikas un Imantas vidusskolā. "Learn IT" partneris un atbalstītājs ir "Lattelecom". Skolēnu vecāki atzinuši, ka 80% no visiem bērniem ir radusies papildus interese par programmēšanu un viņu bērni veic programmēšanas uzdevumus arī ārpus nodarbībām. Skolēni jau pēc 15 nodarbībām spēj patstāvīgi radīt savas spēlēs, tādējādi kļūstot par programmu radītājiem, nevis pasīviem lietotājiem. Programmēšana mūsdienās nav tikai profesija, tā attīsta prasmes, kas būs nepieciešams ikkatrā nākotnes profesijā.

Bērnu vecākus, kurus interesē "Learn IT" atvērtā nodarbība, lūdzam vērsties pie savu bērnu skolotājiem. Savukārt Rīgas pamatskolu skolotāji var pieteikt savu skolu ­­atvērtajai programmēšanas "Learn IT" nodarbībai, sūtot e-pastu uz info@learnit.lv un norādot skolu un vēlamo atvērtās nodarbības laiku. Atvērtās nodarbības ir bez maksas un norisināsies līdz 15.aprīlim.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties