ES Jaunatnes konferences fokusā – jauniešu iespējošana politiskajai līdzdalībai

Ieva Nora Fīrere, 23.02.2015., 16:06

Četru dienu garumā Eiropas Savienības (ES) Jaunatnes konferences ietvaros Rīgā plecu pie pleca darbosies ap 260 jauniešu un jaunatnes politikas veidotāju, rodot risinājumus plašākai jauniešu līdzdalībai politiskajos procesos.

Latvijas prezidentūras ietvaros no 23. līdz 26.martam notiekošās ES Jaunatnes konferences fokusā ir viena no trio-prezidentūras (Itālija – Latvija – Luksemburga) jaunatnes jomas prioritātēm – jauniešu līdzdalība Eiropas demokrātiskajos procesos.

"Jauniešu enerģijai, entuziasmam un radošumam piemīt varens spēks, kas var sniegt ievērojamu artavu Eiropas izaugsmei. Tomēr aizvadītajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās piedalījās tikai 28% no balsstiesīgajiem jauniešiem. Šis ir īstais brīdis, kad mobilizēt valsts un privātā sektora, kā arī nevalstisko organizāciju spēkus ar mērķi bruģēt ceļu jauniešu politiskajai līdzdalībai, un es ar interesi gaidīšu konferences rezultātus. Jauniešu iespējošana politiskajiem un lēmumu pieņemšanas procesiem ir ieguldījums demokrātijā kopumā, un ir nepieciešams mazināt jebkāda veida – formālas vai neformālas – barjeras jauniešu līdzdalībai," norādīja izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Konferences plenārsesijā aicināti piedalīties eksperti no Lielbritānijas, Vācijas un citām valstīm. Pasākuma ietvaros izstrādātās rekomendācijas plānots nodot ES Jaunatnes lietu ministru rīcībā Izglītības, jaunatnes, kultūras un sporta padomē šī gada 18.maijā.

Piecu mēnešu garumā pirms konferences jaunieši un jaunatnes politikas veidotāji visās ES dalībvalstīs tika aicināti uz izvērstām sarunām, sauktām par Strukturēto Dialogu. Tā ietvaros izvērtēta darba programma, tās īstenošana un turpmākās prioritātes Eiropas līmeņa sadarbībai jaunatnes jomā.

Pētījumi līdz šim uzrādījuši dažādas barjeras jauniešu līdzdalībai politiskajos procesos, tostarp, atbilstoša tiesiska regulējuma un pilsoniskās izglītības iztrūkumu, politiķu nevēlēšanos un nespēju iesaistīt jaunus cilvēkus politiskajos procesos, neticību un neieinteresētību politikā, līdzdalības kultūras trūkumu izglītības iestādēs, nepietiekamu sadarbību starp iesaistītajām pusēm, kā arī nepietiekamus finanšu līdzekļus.

Sekojiet ES Jaunatnes konferencei: Facebook.com/euyouthconfriga.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


ienāktreģistrēties