15. janvārī notiks bezmaksas seminārs par studijām Dānijā

Elīna Ivanova, 12.01.2015., 20:34

Lai arī rudens šķiet vēl tālu, šis ir īstais laiks sarosīties tiem studētgribētājiem, kas septembrī vēlas uzsākt studijas kādā no Dānijas augstskolām.

Pieteikumi studijām jāiesniedz jau līdz marta vidum! Organizācija Dream Foundation Latvija studētgribētājus aicina uz bezmaksas semināru par studijām Dānijā. Seminārs notiks 2015. gada 15. janvārī, plkst. 18:00, Rīgas Ekonomikas augstskolā (Strēlnieku ielā 4a), 303. auditorijā.

Dānija ir viena no populārākajām valstīm, kuru Latvijas jaunieši izvēlas kā nākamo studiju vietu. Jautāti, kāpēc tā, topošie studenti visbiežāk atbild, ka piesaistījusi tieši iespēja iegūt bezmaksas izglītību, kā arī pabalsta iespējas strādājošiem studentiem (pilna laika studenti, kas strādā 10-12 stundas nedēļā, var saņemt pabalstu līdz 750 eiro mēnesī). Uzreiz jābrīdina, ka konkurence darba tirgū ir liela, tāpēc noteikti nevajadzētu rēķināties, ka uzreiz pēc aizbraukšanas uz Dāniju izdosies atrast darbu un saņemt pabalstu!

Dānijā populāra ir profesionālā augstākā izglītība, kas studentus sagatavo darba tirgum. Augstākās izglītības programmas ar praktisko pieeju studijām un ciešo sadarbību ar uzņēmumiem ļauj studiju laikā ne tikai apgūt daudzas iemaņas, bet arī izmēģināt tās praktiski, gūstot pieredzi apgūstamajā studiju jomā. Pasniedzēji šajās augstskolās parasti ir nevis akadēmiķi, kas studiju vielu pētījuši tikai teorētiski, bet gan konkrētās jomas profesionāļi, kam savā nozarē iekrāta vērtīga vairāku gadu darba pieredze.

Dānijas augstskolu studenti kā galvenos plusus izglītībai šajā valstī visbiežāk min praktisko pieeju studijām, kas ļauj ne tikai apgūt sausu teoriju, bet redzēt tās pielietojumu dzīvē. Studenti augstu vērtē arī starptautisko studiju vidi, mūsdienīgo infrastruktūru, tik bieži pielietoto grupu darbu metodi, kas iemāca sastrādāties ar visdažādāko tautību un dzīvesgājuma cilvēkiem, kā arī brīvo atmosfēru augstskolās, kur lektori ir kā draugi, ko studenti uzrunā vārdā un nekautrējas lūgt padomu vai palīdzību.

Seminārā būs iespēja uzzināt informāciju par Dānijas augstskolām un izglītības sistēmu, kā arī pieteikšanās prasībām, stājoties Dānijas augstskolās. Seminārā piedalīsies Dānijas augstskolu studenti, kas pastāstīs par savu studiju pieredzi, sniegs ieteikumus tiem, kas gatavojas studēt Dānijā, kā arī atbildēs uz semināra apmeklētāju jautājumiem gan par studijām, gan sadzīvi.

Jau 7. sezonu studētgribētājiem no Latvijas bezmaksas informāciju par studijām ārzemēs sniedz nevalstiskā organizācija "Dream Foundation". Organizācija sadarbojas ar vairāk nekā 50 augstskolām dažādās Eiropas Savienības valstīs, tajā skaitā 11 augstskolām Dānijā. Organizācija piedāvā bezmaksas konsultācijas par studijām ārzemēs, kā arī palīdz sagatavot pieteikumus ārzemju augstskolām. Plašāka informācija atrodama organizācijas mājas lapā www.dreamfoundation.eu.

Tā kā vietu skaits seminārā ir ierobežots, aicinām tam savlaicīgi reģistrēties Dream Foundation šeit: www.ej.uz/DKsemi.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties