Aicina pieteikt darbus festivālam "Survival Kit 4"

Zane Datava, 18.01.2012., 22:17

Līdz 1. martam Laikmetīgās mākslas centrs aicina pieteikt idejas ceturtajam festivālam "Survival Kit".

Survival Kit

Survival Kit ir starptautisks laikmetīgās mākslas festivāls, kuru organizē Laikmetīgās mākslas centrs, ik gadu ar jauniem tematiskajiem uzsvariem aicinot māksliniekus un publiku vērot, komentēt un rīkoties.

2012. gada laikmetīgās mākslas festivāla Survival Kit fokuss – downshifting, (arī simple living vai slowliving), kas aicina kritiski izvērtēt ierastos patēriņa standartus un veiksmes priekšstatus, uzsver nepieciešamību līdzsvarot laiku starp darbu un atpūtu, pievērsties personības pilnveidošanai vai arī " izstāties" no mūsdienu sabiedrības diktētā "žurkas skrējiena".

Ieklausoties nākotnes prognozēs ne reti šķiet, ka tuvojamies pilnīgai bezizejai. Pārorientējot ierasto vērtību hierarhiju, kurā galvenais vērtības ekvivalents ir nauda, atsakoties pieņemt nepārtrauktu prasību pēc arvien lielākas produktivitātes vai peļņas ģenerēšanas, samazinot savu ikdienas patēriņu, izturoties saudzīgi pret dabas resursiem un atstājot vairāk laika, lai ieklausītos sevī un apkārtējos, mēs, iespējams, esam vairāk gatavi ekstrēmām situācijām.

Survival Kit

Downshifting(s) , kas pasaulē pārtapis par vērienīgu kustību un plaši izplatītu sociālās uzvedības kodu, varētu būt viena no izdzīvošanas iespējām. Izaicinot kapitālisma sistēmas kontroli par mūsu laiku, izjaucot reglamentēto attiecību starp darba stundām un atpūtu, iespējams, mēs esam ieguvēji. Viena no downshifting kustības piekritēju iecienītām aktivitātēm ir došanās prom no pilsētas, no urbānās vides, pārvietojot savu dzīvas telpu tuvāk dabai vai nomainot centru ar marginalitāti. " Izstāšanās no spēles" arī reizēm var būt pietiekami spēcīga stratēģija, kura spēj mainīt apstākļus, kas kļuvuši apgrūtinoši vai neizturami. "Izstāšanās stratēģija" pēdējā desmitgadē kļuvusi arī populāra mākslas prakse, kas aicina neiekļauties ierastajos procesos un uzsvērt mākslinieka autonomiju.

Festivāls Survival Kit 4 aicina māksliniekus reflektēt par šādu izdzīvošanas stratēģijas veidu.

Aicinām māksliniekus pieteikt darbu idejas festivālam!

Līdz 1. martam uz e-pastu survival.kit@inbox.lv jānosūta:

  • Iecerētā mākslas darba idejas apraksts;
  • Prognozējamās idejas realizēšanas izmaksas, iespējami detalizēti;
  • Mākslinieka Cv un kontaktinformāciju (tālruņa numurs, e-pasta adrese).

0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties