LIKTA aicina iesaistīties "E-līdzdalības dienas" pasākumos

Toms Kursītis, 06.05.2015., 12:05

Ceturtdien, 7. maijā visā Latvijā tiks atzīmēta Eiropas "E-līdzdalības diena".

"E-līdzdalības diena"Tās mērķis ir pievērst iedzīvotāju uzmanību tam, ka ar informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) palīdzību viņi var iesaistīties sabiedrībai kopumā svarīgu lēmumu pieņemšanā. Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) aicina sabiedrību iesaistīties "E-līdzdalības dienas" pasākumos, kas tiek organizēti sadarbībā ar Kultūras informācijas sistēmu centru (KISC) un vietni Manabalss.lv

Eiropas "E-līdzdalības dienas" galvenais mērķis ir veicināt izpratni Eiropas iedzīvotājos par to, kā, izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT), iesaistīties Eiropas Savienības lēmumu pieņemšanā. Iespēja ietekmēt lēmumus ir pieejama ikvienam iedzīvotājam un šie procesi var būt dalība lēmumu pieņemšanā, pakalpojumu sniegšanā un iestāžu administrācijā.

Latvijā e-līdzdalības dienas ietvaros iepazīstināsim ar sabiedrības iniciatīvu vietni "Manabalss.lv", portālu "Mansprezidents.lv" un Latvijas Republikas (LR) Saeimas izstrādāto vietni www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba.

Arī Eiropas Savienība (ES) izveidotie tiešsaistes rīki ir pieejami ikvienam interesentam, turklāt jebkurā no ES oficiālajām valodām. Piemēram, ja iedzīvotājs ir saskāries ar problēmām kādā citā ES valstī, tad, pateicoties vietnei SOLVIT ir iespēja iesniegt sūdzību un to atrisināt.

Sadarbībā ar reģionālajām bibliotēkām "E-līdzdalības dienas" pasākumi notiks Ventspilī, Līgatnē, Preiļos, Gulbenē, Riebiņos un citur Latvijā. Tajos interesenti tiks iepazīstināti ar konkrētajai auditorijai aktuālajiem e-līdzdalības rīkiem un to sniegtajām iespējām. Pasākumos piedalīsies gan vecāko klašu skolēni, gan senioru un uzņēmēju auditorijas.

"E-līdzdalības diena" notiks 12 Eiropas valstīs: Itālijā, Serbijā, Dānijā, Polijā, Rumānijā, Lietuvā, Albānijā, Spānijā, Latvijā, Vācijā, Igaunijā un Beļģija.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties