Zaļu auto zaļai dvēselei

Dārta Treimane, 21.08.2012., 17:45

Būt "zaļam"’ jau ir kļuvis par modes lietu- braukt ar riteni, šķirot atkritumus, iepirkties tirgū vai pašam audzēt savus dārzeņus uz sava balkona vai palodzes. Šī tendence, protams, iepriecina, jo jebkurā gadījumā dabas resursi tiek taupīti, videi tiek palīdzēts un aizvien vairāk sekotāju tiek savākts.

Arī automašīnu ražotāji reaģē uz jaunākajām tendencēm, seko modei un iet līdzi laikam. Tas, protams, iepriecina jebkuru vides aktīvistu un cilvēkus, kuri vienkārši saprot, ka mūsu dzīvesveidam ir jāmainās. Aiz vien populārāki un pieprasītāki kļūst hibrīdauto un ne tikai vides draugu vidū, jo tās ir ne tikai videi draudzīgas, bet arī ir daudz ekonomiskākas un ilgtermiņā ietaupa lietotājam naudas līdzekļus. Jauda, ko lieto automobilis, ir sadalīta starp elektroenerģiju un nelielu iekšdedzes dzinēju.

Honda CRZ

Ar lielām vides draugu ovācijām tiek uzņemta Honda Accord Hybrid, kura ir uzlabota gandrīz visos iespējamos veidos, it īpaši koncentrējoties uz drošību un ne velti tā ir ieguvusi Euro NCAP 5 zvaigžņu novērtējumu.Tāpat pieprasījumu nezaudē jau slavu ieguvusī Toyota Prius un 2010. gada "Gada Auto" Ziemeļamerikā- Ford Fusion Hybrid, kā arī ir Honda CRZ Hybrid, kuras izturīgums, spēja pārvarēt bezceļu un vides draudzīguma augstais līmenis ir neapšaubāms, ko ir pierādījis tas, ka tā ir viena no pirktākajām apvidus auto Latvijā un Pasaulē.

Lai arī pirmajā mirklī šķiet, ka hibrīdauto vai vienkārši videi draudzīga auto pirkšana ir dārgs prieks, ilgtermiņā jūs sapratīsiet, kas esat ievērojami ietaupījuši. Kā arī varēsiet naktīs gulēt ar mierīgu sirdsapziņu, ka jūsu pārvietošanās ar auto nav kaitējusi apkārtējai videi.
Pāris ieteikumi, kad vēlaties iegādāties jaunu automašīnu:

  • Ja ir iespēja, iegādājies lietotu automašīnu.
  • Domā par degvielas efektivitāti, jo mazāk degvielas tā lieto, jo lētāk to lietot ir.
  • Apdomā vai tiešām tev ir vajadzīga tik liela automašīna. Mazākas automašīnas ar mazākiem motoriem patērē mazāk degvielas.
  • Ja vēlies ieguldīt ilgtermiņā, iegādājies hibrīdauto vai elektroauto.
  • Ievēro oglekļa dioksīda izmešu daudzumu.
  • Varbūt kā alternatīvu benzīnam, izvēlies dīzeļa automašīnu. Vai vēl labāk- ar gāzi darbinātu automašīnu.

Protams, vislabākais veids kā jūs varat pārvietoties ir ejot ar kājām, braucot ar riteni vai izmantojot sabiedrisko transportu. Taču dažreiz, kad vēlamies nokļūt tik tālu no pasaules un ātri skrienošās dzīves, ka tur nedodas neviens sabiedriskais transports un ar riteni tur arī nenokļūt, vai, kad dzīvesveids vienkārši pieprasa pārvietoties ar automašīnu, nekas cits neatliek kā iegādāties šo četrriteņu kastīti. Lai paliktu uzticīgi saviem principiem, ietaupītu naudu un palīdzētu mūsu bērniem dzīvot skaistākā pasaulē, iesakām iegādāties videi draudzīgu automašīnu.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties