Kā es pirku putekļsūcēju mašīnai

Deniss Fedotovs (deni2s), 03.08.2008., 14:10

Jau labu laiku kādā benzīntankā "Kurši" biju manījis automašīnas putekļsūcēju.

Ilgi par to domāju, līdz izlēmu, ka man to vajag, lai mašīna būtu kopta arī no iekšpuses, jo līdz šim tā ir izsūkta tikai vienu reizi pa visu sezonu, taču es to labprāt darītu biežāk. Aizbraucu tos 50 km līdz benzīntankam (nevienā citā nemanīju) un nopirku putekļsūcēju par Ls 7.95, kas ir ļoti pievilcīga cena.

Atbraucu nost kādu gabaliņu nomaļākā vietā un sāku mašīnas izsūkšanu. Nepaspēju vēl kārtīgi izsūkt vadītāja vietu, kad putekļsūcējs sāka izdot dīvainas skaņas, tad sāka grabēt un beigās nosprāga izlaižot dūmu strūklu. Aizvedu visu atpakaļ, kur pirku, par laimi pārdevēja bija laipna un nekādas pretenzijas necēla, tikai pārjautāja "vai tiešām pat dūmi nāca?" Šosezon vēl iztikšu (jo nav arī naudas tik daudz), bet uz nākamo sezonu būs vien jāiepērk kāds nopietns putekļsūcējs mašīnai. Paskatījos interneta veikalos - tur cenas tā apmēram virs 40 Ls svārstās.

Šķiet, ka būšu salabojis arī problēmu ar nolaižamo jumtu. Lai gan pirms tam jau biju aizvedis uz Wess Select, kur viss tika sataisīts utt, pēc divām dienām jumts atkal pārstāja vērties vaļā. Pasūtīju relejus, kurus man servisā ieteica nomainīt, gadījumā, ja jumts atkal čakarēšoties, bet arī to nomaiņa nelīdzēja. Aizvedu uz servisu atkal, kur man konstatēja, ka pie vainas esot mikroslēdzītis, kuru jāpasūta par 47 Ls. Latgalītē tāds laikam zem lata maksā.

BMW Z3

Aizbraucu pie Reiņa, kurš tikko nopircis kabrioletu golfu, un kārtīgi pačakarēju to mikroslēdzīti, šķiet, ka tagad viss ir kārtībā :) Toties no Reiņa uzzināju daudz jaunus vārdus: bez zināmās muftas, es tagad zinu arī kas ir klīrenss (atstatums no zemes līdz mašīnas apakšai), kurš manam Z3 esot 11 cm. Un vēl manas sievas favorīts (šorīt viņa vēl mēģināja atcerēties, veicot minējumus "lombrekens" un "limžerijs") - lonžerons, kas ir tāds metāla balsts uz kura turas mašīnas bampers. Varētu teikt, kā mašīnas sija laikam.

Lai nu kā ar tiem vārdiem, bet Wess Select  mani satrieca kāds plakāts, uz kura bija attēlots autoservisa darbinieks, un blakus apmēram šāds teksts "Kad es veicu PFS, es vienlaicīgi izdaru arī LJ, un pēc TA veikšanas es vēlreiz pārliecinos, ka LHN ir kārtībā." Protams, ka tos saīsinājumus es neatceros un pat neatpazinu. Nu varbūt vienīgi par TA man ir nojauta. Tad jau pat šis ir saprotamāks.

Vēl par to servisu runājot - daži cilvēki mani satrauca, ka man motoram ir nepiederoši trokšņi. (Jau kādu laiku atpakaļ Mārtiņš no kabriokluba pievērsa tam manu uzmanību, bet padomāju, ka tur klab motora siksna.) Palūdzu, lai servisā apskatās, kas par lietām. Atklājās, ka viena svece nav līdz galam ieskrūvēta vai arī izskrūvējusies ārā un gaiss plūstot ārā deva to skaņu. Dīvaini, jo pirms pirkt mašīnu, diagnostika tika veikta tieši Wess Select, bet sveces es neesmu aizticis - pat nezinu kā viņām tikt klāt.

6 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
rxx, 03.08.2008. 16:07:47
Komentāra reitings: 0

Tu tajā Wess select neatstāj katrreiz baigo naudu par neko? Autiņš tev it kā iet, bet es katru nedēļu lasu par taviem remonta piedzīvojumiem. :D

Nu kāds mašīnas putekļsūcējs? :D Tu nevari normāli izsūkt auto ar parasto putekļsūcēju, nopērc normālu pagarinātāju un uz priekšu. ;)

deni2s, 04.08.2008. 16:09:16
Komentāra reitings: 0

Tur jābūt baigi "normālam" pagarinātājam, lai no 4.stāva līdz mašīnai tiktu :D

Wess select vienreiz atstāju baigo naudu, bet tad man arī nomainīja lambda zondi un sadiagnosticēja jumtu. Turklāt tas viss bija ar 50% atlaidi darbam un 40% atlaidi detaļām. Tā ka īpaši nesūdzos. Pēc tam 11 Ls par relejiem, 5 Ls par plastamsas sūdiņu (eksterjeram - šie paši vēl jautāja, kur tāds sūdiņš mašīnai liekas :D), 9 Ls par to, ka atklāja ka man svece nav ieskrūvēta līdz galam (100 gadus pats neiedomātos)... Tas laikam arī viss, ja neskaita tos gabarīta lukturus uz bampera. Pēdējā jumta diagnostika bija par velti (kur atklāja, ka slēdzītis nestrādā), jo pirmoreizi nesačinīja.

rxx, 04.08.2008. 21:20:58
Komentāra reitings: 0

Ar normālu 40m pagarinātāju saiģot. Es velku no otrā stāva, faktiski tas pats, kas ceturtais.. :D A jums trepēs nav kontakts?

deni2s, 04.08.2008. 21:34:03
Komentāra reitings: 0

Trepēs nav. Da lab, pietiks ņirgāties, cilvēki tur dzer, atpūšas, a es ar putekļsūcēju mašīnu sūkšu? Man pat uz ielas neērti paklājiņus izpurināt, kur nu vēl ar putekļsūcēju trokšņot.

rxx, 04.08.2008. 21:57:26
Komentāra reitings: 0

Es arī uz ielas mēdzu auto tīrīt, visu saimniecību izkrāmēju uz trotuāra... Dažreiz tur garāmgājējiem pat nākas padomāt kā tikt cauri. :D

deni2s, 05.11.2010. 19:27:15
Komentāra reitings: 0

Starp citu vasarā iegādājos, ja nemaldos Depo, putekļsūcēju par kādiem 12-15 latiem. Šķiet, ka darbojas labāk par to rakstā aprakstīto :) Pāris reizes mašīnu esmu kārtīgi izsūcis.

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties