BMW diena Latvijā un "paldies!"

Deniss Fedotovs (deni2s), 26.08.2008., 21:38

BMWLife.lv rīko BMW dienu Latvijā 13.septembrī. Nezinu vai pats piedalīšos, taču patikās man kas cits tajā pasācienā...

BMW logoIzlasīju forumā (visu nē, tur pārāk daudz), ka tiks braukts kolonnā, un kāds piemeta info, kā braukt kolonnā:

BMWLife goda brauciena dienas dalībnieku braukšanas kolonā noteikumi:

1. Braukšanas notiek kolonnā, iespēju robežās saglabājot kollonu.

2. Braukšanas atrums ir precīzi CSN atļautajā ātruma, ātrumu mērot pec GPS iekartām, tas nozīmē ka reālo ātrumu uzrādīs GPS iekārtas, tiem kam nav šo iekārtu, spidometrā iepējams radīs līdz pat 10 km/h vairāk nekā tas ir reāli. Ja gadīsies apdzīt kādu lēnāk braucošu (piem fūri, vai ceļa rulli) tad jau apdzinušajiem ir nedaudz jāsamazina ātrums un jāpagaida kamēr lēnako transportu apdzīs visi kolonnas dalībnieki, taču apdzenot ir obligati jāatstaj vieta aiz sevis arī nakošanam apdzenosajam kolonnas dalībniekam.

3. Braucot kollonā esam īpaši pieklājīgi (tā ir mūsu paraugdiena citiem). Tas nozīmē: netraucējot palaižam garām, nedaudz samazinot ātrumu, tos kas steidzas, palīdzot ar īslaicīgu labo pagriezienu, dodam zīmi, ka pretīm ceļš ir brīvs un ļaujat sevi apdzīt. Tapatās, ja apdzīsim kādu lēnak braucošu, kas mums rādīs šādu pašu zīmi, pateiksimies ar labā-kreisā-labā-kreisā pagrieziena parmaiņas ieslegšanu (NEVIS avārijas signala ieslēgšanu, Eiropā par to soda, kā maldinošu signālu lietošanu)

4. Kollonas pirmajā un pēdējā mašīnā būs radio/telefon sakari, kas saskņos braukšanas ātrumu kolonnai, taču, kā rezerves brīdinajuma signals ir īslaicīga tālo gaismu ieslegšana aizmugurējam auto, kas nozīmē to ka aiz manis braucošie ir atpalikuši, lūdzu samaziniet ātrumu, šo signalu janodod tālak "pa ķēdīti uz priekšu".

5. Avārijas signalu izmantosana ir pieļaujama TIKAI avārijas vai straujas bremzēsanas gadījumā, lai aiz muguras braucošais "nenobučotu mums pakaļu".

Pasvītrotais teksts ir tas, par kuru es tik ļoti sajūsminos, jo man ļoti patika manā ceļojumā uz Spāniju, ka Eiropā pasakās ar pagrieziena signāliem, nevis ar avārijas signāliem. No aizmugures man tas vienmēr ir atgādinājis tādu kā nelielu koķetēšanu - tā kā meitene ejot pašūpojas ar gurniem :) Kad nopirku autiņu, kādu brīdi tieši tā arī pateicos, bet redzot, ka Latvijā neviens tā nedarīja, atmetu ar roku. Būs vien jāatsāk atkal :) Lai gan šosezon vairs nekāda lielā braukšana vairs nesanāks - rudens nāk virsū un es labprātāk jau mierīgi brauktu ar tramvaju uz darbu. Zem jumta kabrioletā nekāda prieka vairs nav :) Bet sabiedriskajam transportam arī ir savs jaukums un šarms.

P.S. Sīkāks info par BMW dienu Latvijā te.

4 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
rxx, 27.08.2008. 13:58:48
Komentāra reitings: 0

Tāda veida signāls ir diezgan bīstams, jo lai to veiktu ir vajadīgas piecas kustības un tas aizņem daudz laika, kas rada draudus satiksmes drošībai. Ja stresainā satiksmē mēs kaut kur lienam, skrienam un strauji bremzējam, tad tādu ņemšanos nedrīkst pieļaut.

Turklāt tāds signāls ir vēl maldinošāks par avārijas gaismām. Ko tās nozīmē? To, ka jāpievērš uzmanība, viss. Šis te veselas četras reizes nozīmē, ka tiek veikts reāls manevrs.

deni2s, 27.08.2008. 14:54:54
Komentāra reitings: 0

Nu zin, kamēr es atrodu avārijas gaismas pogu, man vieglāk pakustināt pirkstu un veikt šo signālu :) Arī drošāk, jo nav jānovērš acis.

Tik jāpierod no malas, sākumā likās dīvaini, kad tā redzēju, bet tad iepatikās :)

rxx, 27.08.2008. 18:46:55
Komentāra reitings: 0

Nu redz, ja tu esi pieradis ir cita lieta, bet visi nav pieraduši. Labi vēl ka pēdējais signāls ir pa kreisi, ja būtu pa labi, tad vispār..

Nu ok, tas tā. Bet avārijas signāls ir jāmāk ieslēgt momentā un ar ciet acīm, tavai paša drošībai.

inara, 09.03.2009. 18:35:08
Komentāra reitings: 0

starp citu, "(NEVIS avārijas signala ieslēgšanu, Eiropā par to soda, kā maldinošu signālu lietošanu)" pie mums paldiesus & paziņo par to, ka grasās tevi palaist, ziņo ar priekšējo gaismu nomirkšķināšanu. :)

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties