Auto mazgāšana DIY

Deniss Fedotovs (deni2s), 11.05.2009., 21:10

Kopš dzīvoju mežā, varu atļauties savu auto mazgāt pats. Līdz ar to arī mazgāt to tik bieži, cik vien vēlos.

Un vēlos es bieži. Jo nomazgāta, spīdīga mašīna izskatās 3x foršāk, nekā nemazgāta. Turklāt, vai tad tādu skaistuli var nemazgāt? Un trešais iemesls - vienreiz nohaltūrēju, nenomazgāju, un dabūju piezīmi no kādas meitenes par netīru mašīnu. Kopš tās reizes sapratu, ka mani attaisnojumi par to, kāpēc man ir netīra mašīna, nav attaisnojoši.

BMW Z3

Tā kā man nav nekādas pieredzes auto mazgāšanā pašam, jo līdz šim man vienkārši nebija vietas, kur to darīt, tāpēc izmantoju automazgātaves pakalpojumus. Pirmo reizi "pašam mazgājot" pārsvarā mazgāja bērni, kuri teicās zinot. Nez kāpēc bērnu mamma iedeva "šampūnu" - trauku mazgājamo līdzekli. Jāatzīst, ka rezultāts nemaz nebija tik slikts. Taču nākamajā reizē, centos uzlabot mazgāšanas tehniku. Iepirku tuvējā ciemata saimniecības veikalā dažādas lupatiņas un auto šampūnu par pāris latiem ar integrētu vasku. Ņemot vērā instrukcijas uz šampūna pudeles un atceroties dažādos auto forumos lasītās gudrības par auto mazgāšanu, no sākuma auto tiek noskalots, cik nu tas ir iespējams, un tad tikai mazgāts ar šampūnu, un beigās uzspodrināts. 

amway silicone glazeTagad izmantoju arī riepu spīdumu (pūšamo), kā arī interjeram antistatistisku līdzekli melnai plastmasai. Tā kā šampūns par pāris latiem šodien veiksmīgi beidzās, tad ceru nākamajai reizei iepirkt ko kvalitatīvāku - esmu jau dabūjis kontaktus Amway izplatītājai, lai tiktu pie Amway vaska, kas esot pats labākais (tā raksta un runā). Ja līdz nākamajai mazgāšanas reizei netikšu pie tā, tad izmantošu Turtle Platinium sēriju (ar palmu vasku?) vai to ar teflonu, runā, ka esot labs un spīdīgs. Protams, tas nepavisam nav lētākais gals, bet tik skaista mašīna nav pelnījusi neko sliktāku.

Runājot par pašu mazgāšanu, reāli man sanāk parasti mazgāt apmēram 2x nedēļā. Vismaz. Ja ņem vērā, ka 6-7 dienas nedēļā katru dienu nobraucu vidēji 80-90km - 200m pa gruntsceļu/meža ceļu (pie mājas), 40 km pa šoseju, un 40 km pilsētā. Nezinu, vai tas ir daudz vai maz. Mazgāšana parasti man aizņem stundu. Šodien vismaz no 3 kaimiņiem dzirdēju replikas, kā "Tev neapnika viņu vēl mazgāt?", "Kāpēc tu tik bieži viņu mazgā?", "Tu agrāk arī tikpat bieži viņu mazgāji, kad te nedzīvoji?",  "Krāsu nenomazgāsi nost?", viens pat paziņoja (pirmo reizi ar viņu runāju), ka es viņu mazgājot kā sieviete. Kad uzjautāju, kā viņš to domā, viņš atbildēja - "nu ļoti bieži".

Amway reklāma

Labi, es saprotu, ka man nav kā vienam kaimiņam celtnieku sapnis - VW Pasāts universāls, kurā varot iekraut laikam 2 200litrīgās mucas bagāžniekā, un laikam tonnu ķieģeļu. Kurš tiek izmantots tikai pa gruntsceļiem, tāpēc aizmugurē, bez standarta "Nomazgā mani!", kāds jokdaris centimetru biezajā putekļu kārtā ir uzrakstījis ar pirktu "šie nav netīrumi, šis ir aizsargslānis". Bet tāpat sāku domāt par to, vai es gadījumā tiešām nemazgāju savu auto par biežu. Lai gan, kāpēc gan ne? Ja es varu to atļauties, kāpēc lai mans auto neizskatītos vienmēr labi?


5 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
deni2s, 12.05.2009. 21:38:19
Komentāra reitings: 0

Stiklus labāk neievaskot - šitas man jāiegaumē ;)

Un palasīju, ka ar trauku mazgāšanas līdzekli mašīnu nemazgāt - tā kā tajā ir attaukošanas sastāvdaļas, tad tas noārda vaska kārtiņu uz mašīnas, kas nav labi.

deni2s, 13.05.2009. 20:37:49
Komentāra reitings: 0

Šod palasījos, ka nevajag mazgāt auto saulē, bet gan ēnā un pašam nosusināt ar 100% kokvilnas dvieli pēc iespējas ātrāk, lai nepaliek notecējumi.

Nevajag saulē un arī ar siltu ūdeni arī tā iemesla dēļ, ka karstums noārda esošo vaska kārtiņu, kas nav labi.

deni2s, 17.05.2009. 22:44:40
Komentāra reitings: 0

Iepirku pa lēto turtle platinium sērijas šampūnu un vasku. Laikam 3h pucēju mašīnu un klausījos kaimiņu lamas, ka es to daru pārāk ilgi.
Rezultāts labs :)

Aktuālāks paliek jautājums, kā atbrīvoties no darbas pleķīšiem uz virsbūves :) Labi, ka mašīna īstajā krāsā, bet vienalga...

deni2s, 23.05.2009. 21:51:55
Komentāra reitings: 0

Sapratu, ka vaskot mašīnu 2x nedēļā ir lieki. Maksimums reizi mēnesī :) Arī labi - ietaupīsies nauda vaskam :)

"However, I learned at an early age that black cars are always in one of two states. The first state is CLEAN the second state arrives an hour after you wash it DIRTY." - http://mz3.net/articles/032.html

vitaviva (vitaviva@inbox.lv), 25.10.2009. 11:03:47 (ip:85.254.186.64)
Komentāra reitings: 0

Dodiet ziņu uz meilu, ja kādam nepieciešami Amway auto kopšanas līdzekļi! Iespējama ātra piegāde!
vitaviva@inbox.lv

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties