Sezonu sagaidot II

Deniss Fedotovs (deni2s), 08.03.2010., 21:32

Nevaru sagaidīt, kad beidzot nokusīs sniegs. Ja rīt būs tikpat saulains laiks, kā šodien, likšu virsū jauno riepu rezerves vietā un pavizināšos tāpat.

Protams, ka ar vizināšanos es domāju vizināšanos ar savu Zvēru, nevis pašreizējo pārvietošanos ar huļiganku.

Bet tikmēr - šis tas, uz ko paskatīties no auto-moto pasaules, lai aizmirstos, ka ārā ir sniegs, dubļi un auksts.

Kompānija "BMW" publicējusi reklāmas video savam jaunākajam sportiskajam motociklam "BMW S1000 RR". Tā ietvaros ražotājs mēģinājis atkārtot vienu no senākajiem trikiem pasaulē – galdauta noraušanu no galda, traukiem paliekot vietā – tikai daudz lielākā formātā.

Ar "BMW S1000 RR" motociklu, kas attīsta 193 zirgspēku jaudu un no vietas līdz 100 km/h paātrinās 2,9 sekundēs, reklāmas ietvaros mēģina noraut galdautu galdam, kas bagātīgi klāts vairāk kā 20 personām. 

Ticu, ka triks ir reāli veikts, tam ir veikta rūpīga sagatavošanās, un neviens taču neapgalvo, ka tas ir veikts ar pirmo reizi ;)

SkijoringsStarp citu, tam motociklam ir tieši tāda pati jauda, kā manam Zvēram - gandrīz 200 zirgi. Motociklam tas varētu būt ĻOTI iespaidīgi. Man būtu bail ar tādu braukt. Tikko atcerējos, ka vienīgā reize, kad pats patstāvīgi esmu braucis uz motocikla, bija ziemā, kaut kur Latgalē pa sniegu, ar skijoringam domātu motociklu. Varbūt metrus 50 - 100 bija maksimālā distance, kuru spēju nobraukt nenogāžoties. Bija diezgan slidens, un bija ļoti jūtīga gāze :) Lai gan esmu pārliecināts, ka jauda viņam nebija stipri liela, pretējā gadījumā mani tik vienkārši nepielaistu viņam uzsēsties virsū. Vēl esmu vienu dienu bērnībā vizinājies ar mopēdu - to pašu, ar kuru metru brauc, divus - nes. (Un vispār būs jāuzprasās brālim, lai iemāca braukt ar viņa jauno motociklu, kamēr viņš vēl ir tuvumā.)

Eh, labi, no realitātes pie sapņiem: Ženēvas autoizstādes karstākā akutalitāte Porsche 918 Spyder.

Porsche 918 Spyder

"Porsche 918 Spyder" aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno 500 zirgspēku jaudīgu 3,4-litru V8 augstu apgriezienu atmosfērisko benzīna dzinēju un divus elektromotorus ar kopējo jaudu 218 ZS, kas novietoti katrs uz savas riteņu ass. "Porsche" hibrīda koncepts no vietas līdz 100 km/h paātrināties 3,2 sekundēs un sasniegt 320 km/h maksimālo braukšanas ātrumu.

Porsche 918 Spyder

Tātad maksimālā iespējamā jauda ir 718 ZS. Un pati odziņa ir tā, ka ekonomiskajā braukšanas režīmā šis pusotras tonnas smagais tehnoloģiskais skaistulis patērē zem 4 L benzīna uz 100 km (konkrētais cipars dažādos avotos atšķiras). Plus iespējams līdz 25 km nobraukt tikai ar elektromotiem, netērējot benzīnu.

Porsche 918 Spyder

Es sev tādu gribētu. Es gan nezinu, vai pa mūsu kraso temperatūras svārstību (un ne tikai)  sabojātajiem ceļiem, kuri diez vai šajos ekonomiskajos apstākļos tiks laboti, ar šādu mašīnu būtu iespējams komfortabli braukt. Gan jau līdz pirmajai bedrei. Bet kamēr tas nav noticis, pasapņot taču drīkst :)

Porsche 918 Spyder

 

Ja kādam interesē vairāk, iesaku pašiem pameklēt internetā, vai noskatīties video:


1 komentārs Komentēšana pieejama visiem.
deni2s, 10.03.2010. 22:44:02
Komentāra reitings: 0

Jau divas dienas kā vizinos un priecājos :) Pirmajā dienā blakusbraucēja paziņoja, ka nekad mani vēl nav redzējusi TIK laimīgu :)

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties